Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Najaarsconcert ‘Kantors van de Thomaskirche in Leipzig’ te Baarn

Contact

Adres:
Cultureel Centrum De Rank
Soesterbergsestraat 18
3768 EJ Soest
Plan je route

Op zaterdag 26 november 2022 om 16.00 uur gaat Concertkoor Baarn een concert ten gehore brengen met de titel ‘Kantors van de Thomaskirche in Leipzig’. Op het programma staat een verzameling advent- en kerstcantates van o.a. Johann Sebastian Bach, Johann Kuhnau, Christoph Graupner en Georg Telemann.

Dirigent Anthony Scheffer: ‘Voor het Najaarsconcert heb ik componisten gekozen die allemaal een connectie hebben met Johann Sebastian Bach en specifiek het Thomaskantoraat van Leipzig. Toen Johann Kuhnau, cantor in de Thomaskirche, in 1722 overleed, moest een nieuwe cantor benoemd worden. Zowel Georg Telemann, een kennis van Bach, als Christoph Graupner weigerden de aanstelling en stelden Bach voor als nieuwe cantor. Na een moeizame start en veel problemen met het stadsbestuur, bleek Bach uiteindelijk de meest succesvolle en beroemdste cantor van Leipzig. Zijn cantate ‘Schmücke dich, o liebe Seele’, die wij gaan uitvoeren is één van zijn mooiste en feestelijke cantates en wij willen dit stuk het publiek niet onthouden.

Medewerkenden: Solisten, Wybe Kooijmans, orgel, Barokorkest van Concertkoor Baarn, Anthony Scheffer dirigent
Bekijk de video van Concertkoor Baarn. 

Prijzen

  • € 22,50 Toegangsprijs (inclusief programmaboekje en een drankje): € 22,50 | € 10,00 jongeren t/m 18 jaar en studenten.
  • Betaalmogelijkheden: PIN

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!