Händel: Messiah - Johannes Leertouwer en orkest Rhenen

Contact

Adres:
Cunerakerk
Kerkplein 1
3911LE Rhenen
Plan je route

Eerdere uitvoeringen van Händels Messiah onder leiding van Johannes Leertouwer van de Messiah kregen de allerhoogste lof. 'Glanzende juwelen gezet in koor- en orkestgoud', schreef de pers. Vier prachtige solisten, een klein barokorkest, een kamerkoor met 16 zangers in een intieme, joyeuze kerstsfeer, kortom; een Messiah om ieder jaar te horen en nooit meer te vergeten.


Met de Messiah schreef Händel een werk waarin het hele verhaal van de Messias wordt verteld. In deel 1 is de muziek doordrenkt van hoop en verwachting (Comfort Ye my people) en wordt het (Kerst) verhaal verteld van zijn komst op aarde (And the angel said unto them). In deel twee volgt zijn ondergang en wederopstanding (van He was despised tot het wereldberoemde Hallelujah), terwijl in deel drie de rol van de Messias in het leven na de dood wordt belicht (van I know my redeemer liveth tot Amen).

Het is de combinatie van dit allesomvattende verhaal en de ongelofelijke muziek die maakt dat we telkens weer terugkeren naar de Messiah. Niet voor niets is in de Engelstalige wereld de Messiah wat in Nederland de Matthäus Passion is. Een bron van inspiratie, troost en kracht, waar muzikant en publiek zich aan kunnen laven.

Uitvoerenden:
Johannes Leertouwer en orkest

Wanneer

  • woensdag 15 december 202119.30 - 21.30 uur

Prijzen

  • Entreekaart volwassenen € 38

    CJP/student € 22
    
Jeugd t/m 18 jaar € 12
    Prijzen zijn inclusief reserveringskosten en programma
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN