Verhalen Slag om de Grebbeberg Rhenen

Contact

Adres:
Stadsmuseum Rhenen
Markt 20
3911 LJ Rhenen
Plan je route

Een dag vol verhalen over de Slag om de Grebbeberg. Kom ook!

De gebeurtenissen op de Grebbeberg in mei 1940 hebben enorme indruk gemaakt. 426 Nederlandse soldaten kwamen om. Tijdens een lezing in het Stadsmuseum en een wandeling over de Grebbeberg en het Militair Ereveld ervaart U wat er indertijd allemaal gebeurd is in Rhenen. Vragen staat vrij! De dag wordt georganiseerd door Stichting De Greb, specialist op het gebied van WO-II in Rhenen, samen met Stadsmuseum Rhenen. Aanmelden kan tot 29 mei.

U ziet bijzondere foto's tijdens de lezing in het museum. Er klinkt in de zaal live muziek uit die tijd: goed voor een lach en een traan. Na de lunch begeleiden de gidsen van Stichting De Greb u tijdens een wandeling van 5 kilometer. Onderweg hoort u verhalen over mensen en over moed en angst, en over de gebrekkige militaire voorbereiding in de aanloop naar de meidagen van 1940.  De dag wordt afgesloten met een drankje bij kazemat S-17. De dag duurt van 10.15 uurtot 16.30 uur. Natuurlijk bent u van harte welkom ook een kijkje in Stadsmuseum Rhenen te nemen.

Attentie: wandelschoenen en een goede conditie zijn een vereiste.

Kinderen kunnen uitsluitend onder begeleiding van volwassenen deelnemen.

Aanmelding. De kosten van deelname (inclusief koffie, lunch en afsluitend drankje) bedragen 32,50 Euro p.p. U kunt zich tot 29 mei per mail aanmelden via arrangementen@stadsmuseumrhenen.nl  Dit onder vermelding van uw naam, aantal personen, telefoonnummer. En of vervoer (Stadsmuseum - Grebbeberg en Grebbeberg - NS station) gewenst is.

U krijgt na aanmelding bericht over de wijze van betalen. Uw boeking is definitief zodra uw betaling binnen is. 

Wanneer

  • Zaterdag 3 juni 2023 10.15 - 16.30 uur