Sorry, dit evenement is afgelopen

Kindervoorstellingen Slottuintheater

Contact

Adres:
Slottuintheater
Zinzendorflaan 1 Navigatie: voer als adres in Hernhuttersingel, Zeist
3703 CE Zeist
Plan je route

In de zomervakantie is er elke woensdagmiddag een kindervoorstelling in het Slottuintheater. Theater van Santen verzorgt op woensdag 12 juli de aftrap met 'Alle liedjes met een strik erom'. Het vrolijke liedjesprogramma begint om 14.30 uur en de toegang tot het openluchttheater in de tuin van Slot Zeist is gratis. Kinderen die vooraf een kijkje in het slot willen nemen kunnen om 13.30 uur gratis mee met de gidsen van Gilde Zeist.

'Alle liedjes met een strik erom' is een bruisend programma vol livemuziek, waarin Theater Van Santen de meest geliefde kinderliedjes de revue laat passeren. Veel liedjes uit deze voorstelling zijn bekend, dus meezingen is onvermijdelijk! De bandleden begeleiden niet alleen maar zij vertellen tussendoor ook over de muziek en de instrumenten die ze bespelen. Kinderen krijgen zelfs de gelegenheid om mee te doen op het toneel of zelf een liedje ten gehore te brengen op een instrument.
Je kunt onder meer verwachten: Zeg Roodkapje, Uit Artis is een beer ontsnapt, De grote banaan uit Afrika, In de maneschijn, Hoofd, schouders, knie en teen en Leve het nijlpaard! De liedjes worden gespeeld en gezongen door Aukje van der Neut, Marten Wallinga en natuurlijk John van Santen. 

Vóór elke woensdagmiddagvoorstelling kunnen kinderen onder begeleiding van een volwassene een kijkje nemen in Slot Zeist. De enthousiaste gidsen van Gilde Zeist staan vanaf 13.30 uur klaar bij de rode wagen van het Slottuintheater voor een gratis rondleiding. Ze zorgen er voor dat iedereen op tijd terug is voor de voorstelling. Het aantal deelnemers is beperkt, dus kom op tijd - of probeer het een week later nog een keer.

Er zijn deze zomer 7 woensdagmiddagvoorstellingen, want ook de eerste week na de vakantie is er nog een. Zo kun je in het Slottuintheater je vakantiegevoel nog even vast houden. De artiesten komen uit binnen- en buitenland. Op 19 juli speelt het Amerikaanse duo Strange Comedy hun hilarische show. Het Haagse duo Gi-Jo speelt op 26 juli een komisch-acrobatische voorstelling rondom 2 straatvegers. Uit Duitsland en Italië komen Daniela en Marcello,die op 2 augustus een voorstelling brengen die draait om afval. Deux à la Tâche (Spanje/Italië) verzorgt op 9 augustus een variété-show die volledig ontspoort en op 16 augustus komt het Argentijnse kwartet Circo Alboroto. Het Utrechts/Brabantse duo Ruth Bakker en Ad Grooten sluiten op 23 augustus de reeks af met de muzikale theatervoorstelling De Sprookjeskoningin. Ondertussen gaan ook de zondagvoorstellingen gewoon door en ook in de zomervakantie zijn er avondvoorstellingen in het Slottuintheater. Allemaal gratis te bezoeken!


Prijzen

  • Toegang gratis