Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Winterwandeling Groeneveld

Wandelen in de bossen bij Buitenzorg en Groeneveld met natuurgidsen van IVN Eemland
Dit gebied heeft behalve prachtige natuur ook een rijke historie:

De bouw van kasteel Groeneveld werd gestart in 1696 door leden van de familie Mamuchet en is in later eeuwen uitgebouwd tot de huidige glorie. Aan geld was meestal geen gebrek en dat is ook te zien in de prachtig aangelegde tuin, die in de loop van de tijd werd aangepast aan de heersende mode. De aanpassingen van de barokke tuin aan de Engelse landschapsstijl zijn nog steeds hier en daar te zien.

Het landhuis Buitenzorg is gebouwd in opdracht van de nazaten van de familie Huydecoper, die in de 19e eeuw eigenaren waren van kasteel Groeneveld. Het omliggende park, onderdeel van het landgoed,  ziet er minder onderhouden uit: de natuur kan er tegenwoordig haar eigen gang gaan.

De oude beuken- en eikenlanen laten zien waar in het verleden belangrijke  verbindingswegen liepen. We lopen in betrekkelijk jonge lanen, maar ook in lanen met bomen die in hun laatste levensfase zijn. Hoe de natuur deze bomen ‘opruimt’ zullen we nader bekijken: daar komt geen groot materieel aan te pas!

Wij nodigen van harte uit om met ons mee te wandelen op zondag 8 december om 14.00 uur. De wandeling duurt 1½ a 2 uur en is ongeveer 5 km lang.

Meelopen kost niets, een vrijwillige bijdrage is welkom.

De wandeling begint op het parkeerterrein aan de Ravensteinselaan in Baarn. Meer informatie: ivn-eemland.nl, wandelingen@ivn-eemland.nl en 06-10285682.

Prijzen

  • Meelopen kost niets, een vrijwillige bijdrage is welkom.