Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Theater - Madam Butterfly | Opera Blind Date

Contact

Adres:
Theater de Speeldoos - Baarn
Rembrandtlaan 35
3741 TA Baarn
Plan je route

Deze voorstelling vindt plaats tijdens het Nationaal Theaterweekend; ’t leukste weekend van het jaar waarin Nederland theater viert met verrassende optredens

ARIA UN BEL DÌ VEDREMO HET HOOGTEPUNT!

Puccini noemde deze opera zijn "diepst gevoelde en fantasierijkste bedenksel, poëzie van kleine alledaagse dingen". Het drama over luitenant Pinkerton, de Amerikaanse militair, die zijn Japanse liefje Butterfly en hun baby verlaat en naar zijn vrouw in Amerika terugkeert, is onwaarschijnlijk mooi in noten gevat. Un bel dì vedremo, de gevoelige aria uit de tweede acte, vormt een heerlijk hoogtepunt.

De opera is gebaseerd op het toneelstuk Madame Butterfly van David Belasco. Dat toneelstuk is op zijn beurt gebaseerd op een novelle van John Luther Long over het zestienjarige Japanse meisje Cio-Cio-San (Butterfly). 

Cio-Cio-San wordt gezongen door Hui He en Bruce Sledge zingt de rol van Pinkerton. Paulo Szot zingt de rol van Sharpless.

  • Er is geen inleiding bij deze opera en ook geen pauze-arrangement
  • Deze voorstelling vindt plaats tijdens het Nationaal Theaterweekend; ’t leukste weekend van het jaar waarin Nederland theater viert met verrassende optredens

Prijzen

  • € 10,00 online & kassa
    excl. consumptie