Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Varen langs het Veense Turf

Contact

Adres:
Museum Veenendaal
Kees Stipplein 76
3901 TP Veenendaal
Plan je route

Vaar je mee op een echte turfaak langs het Veense turf?
Tot en met 25 september kun je elke woensdagmiddag meevaren langs het oorspronkelijke turflandschap van de Blauwe Hel.

Het arrangement begint om 13:30 bij Hugo’s Pannenkoeken, waar je kunt genieten van een heerlijk kopje koffie/thee. Vervolgens stappen we aan boord van een echte turfaak..
Onderweg vertelt een deskundige gids van IVN Natuureducatie je alles over turfwinning en ontdek je meer over de oorsprong van Veenendaal. Turf was namelijk de brandstof in de 17e en 18e eeuw en in deze regio was daar genoeg van te vinden!
Na een vaartocht met de vaardige schipper van Sport Totaal Organisatiebureau ga je weer terug aan wal, waar een gids van Museum Veenendaal op je staat te wachten. Tijdens een rondleiding door het museum en een bezoek aan de tentoonstelling ‘Turf, het bruine goud’ ontdek je wat de welvarende ondernemer Gilbert van Schoonbeke uit Antwerpen naar Veenendaal bracht en waarom Veenendaal precies op deze plek gesticht werd.
We sluiten de dag af met een drankje bij Restaurant Mucha waar je tevens ook kunt genieten van een heus Gilbert menu. Na dit ontspannen dagje varen ben je inmiddels turfdeskundige en dat allemaal voor € 19,50 per persoon!


*Minimum aantal deelnemers: 6 personen. Bij onvoldoende deelnemers krijgt u bericht.
**Ook groepen zijn van harte welkom, de turfaak wordt dan aangevuld met enkele kano’s.

Daarna kun u tegen bijbetaling desgewenst nog genieten van de culinaire kwaliteiten van Mucha of Hugo’s. Speciaal voor u in combinatie met het arrangement een regelrechte aanbieding!

Aanmelden kan via de website van Sporttotaal: https://www.sporttotaal.nl Daar vindt u ook meer informatie over deze prachtige vaartocht. De vaartochten vinden in principe plaats op elke woensdagmiddag in juli, augustus en september.

Minimum aantal deelnemers: 6 personen. Bij onvoldoende deelnemers krijgt u bericht.

Ook groepen zijn van harte welkom, de turfaak wordt dan aangevuld met enkele kano’s.

Wanneer

  • 13.30 Start bij Hugo’s Pannenkoeken en gratis parkeren (koffie + soesje) 14.00 Vertrek Blauwe Hel 14.15 Aankomst Blauwe Hel en ontvangst gids IVN 15.15 Terug Blauwe Hel 15.45 Aankomst Mucha en ontvangst gids Museum 16.00 Rondleiding Museum 16.30 Einde rondleiding museum 16.45 Terug bij Mucha’s (drankje)

Prijzen

  • € 19,50