VIND HET UIT! op Paleis Soestdijk

Contact

Adres:
Paleis Soestdijk
Amsterdamsestraatweg 1
3744 AA Baarn
Plan je route

Paleis Soestdijk opende op vrijdag 5 oktober, in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, zijn deuren voor de tentoonstelling ‘VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem’. Een familietentoonstelling waar je kan ontdekken waar ons kleine land groot in is en waar je wordt uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan en de uitvinder in jezelf te vinden. Thema’s waar Nederland in excelleert worden op een verrassende manier en in een bijzondere omgeving belicht, namelijk in de kelder van het paleis waar je nu zelf deuren mag openen die altijd voor het publiek gesloten zijn gebleven. 

Aan de hand van uniek beeldmateriaal uit het archief van Beeld en Geluid met commentaar van niemand minder dan Astrid Kersseboom, worden innovatieve Nederlandse oplossingen voor mondiale uitdagingen uitgelicht. Vier thema’s waarin Nederland excelleert staan centraal:  Watermanagement,  Energie & Duurzaamheid, Agricultuur & Voeding en Gezondheid & Levenswetenschappen.
Vooraanstaande vernieuwers door de jaren heen, zoals Boyan Slat (Ocean Cleanup), Henk Ovink (Watergezant) en Wubbo Ockels, laten bezoekers ervaren wat een innovatie meer maakt dan alleen een goed idee.

Wanneer

  • elke vrijdag, zaterdag en zondag t/m 5 januari 202011.00 - 17.00 uur