Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Herfstwandeling met natuurgidsen van IVN Eemland

De natuur maakt zich klaar voor de winter, de bladeren veranderen van groen in een bonte verzameling van kleuren voor ze van de bomen en struiken vallen voor een lange winter. Dennenappels, eikels, beukennootjes, hazelnoten en paddenstoelen, er is van alles te ontdekken in het herfstbos. En daar maken de eekhoorns dankbaar gebruik van: ze verzamelen nootjes en verstoppen ze om ze van de winter weer op te graven.

Eigenlijk is de herfst het jaargetijde met de meeste variatie: van druipende bomen in de plensregen tot die prachtige lage zon, die alle kleuren nog veel feller maakt en ons herinnert aan een zomers dag, maar dan met een pittig fris tintje. Ook de geur is anders dan in de rest van het jaar: van heerlijk kruidig onder de bomen tot heel vies als er een stinkzwam in de buurt staat, Maar als je hem ruikt, zie hem dan nog maar eens te vinden.

Datum: zondag 13 oktober 2019 om 14.00 uur

Lengte ongeveer 4 km

Duur: 1,5 tot 2 uur

Startpunt in de Kuil van Drakensteyn, Lage Vuursche bij het informatiebord en de zuil van het Toeristisch Overstap Punt (TOP), Zevenlindenweg 9, 3749 Lage Vuursche. Dat is bij het eerste parkeerterreintje. Als u bij het restaurant bent, bent u te ver, dus even nog een rondje.

LET OP: Fietsers vanuit Soest kunnen niet meer door Landgoed Pijnenburg  maar moeten via de Embrachementsweg fietsen (smal en veel auto’s)!

Kleding: stevig schoeisel, het kan moddelig zijn.

Prijzen

  • Gratis een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
  • Opgeven is niet nodig