Expositie Antoinette Elsinga

Antoinette is geboren in 1972 en vanaf haar vroege jeugd creatief bezig. Na haar middelbare school naar de MTS mode en kleding gegaan waar ze veel inzicht in ruimte en vorm heeft ontwikkeld.

Na vele omzwervingen in het bedrijfsleven heeft ze in 2012 de stap naar haar eigen Atelier gezet waar ze haar eigen werk maakt. Zij werkt in opdracht maar brengt ook graag haar passie over aan mensen die van haar willen leren te werken met Seleniet.

Door haar fascinatie voor mensen ziet zij in een ruwe staaf seleniet vaak mensen. Niet één staaf seleniet is hetzelfde, net als ieder mens. Het vormen van een beeld is een ontwikkeling net als het opgroeien van een mens. Seleniet in de ruwe vorm is heel puur. Zij gaat dit met een vijl vormen. Door deze bewerking krijgt de steen een dof uiterlijk maar krijg je de vorm wel heel goed zichtbaar. Als de vorm klopt kun je gaan polijsten. Dit zorgt ervoor dat je de natuurlijke glans weer op het beeld krijgt.

Seleniet is haar passie. Het materiaal kent ze inmiddels door en door. Ze weet de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden waardoor ze de rand van het haalbare probleemloos weet op te zoeken. Het materiaal geeft dan een transparantie die het werk versterkt. Met daarbovenop de glans is het compleet. Juist het materiaal zorgt ervoor dat door lichtinval het werk ieder moment van de dag anders is en zelfs iedere dag anders is.

Vormend werken is voor haar een eerste levensbehoefte. Ze heeft verschillende werkstijlen, intuïtief maar ook vanaf een ontwerp dat ze doorontwikkelt en daarbij een steen zoekt die de vorm mogelijk maakt. Als Seleniet niet bij de vorm en de uitstraling past werkt ze met serpentijn.

Ze heeft verschillende lijnen ontwikkeld waar duidelijk haar handtekening zichtbaar is. Dit zijn de karakters (mensen), engelen, harten, boeddha’s en vrije vormen. De diversiteit aan vormen breidt zich nog steeds uit door de behoefte om zichzelf verder te ontwikkelen

 

Wanneer

  • elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 26 oktober 201913.30 - 17.00 uur
  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • Zie voor vakantie openingstijden van het museum www.museumsoest.nl (voor feestdagen eerst even de website www.museumsoest.nl raadplegen of even telefonisch contact opnemen met het museum). Groepen kunnen op afspraak iedere dag terecht. Tel: 035-6023878.

Prijzen

  • Kinderen€ 1,00
  • Volwassenen€ 5,00 Entree en rondleiding € 6,00
  • Mede gezien de lage toegangsprijzen voor het museum Soest is de museumjaarkaart in het museum Soest niet geldig. Om de museum jaarkaart te kunnen voeren moet je als museum lid zijn van de museumvereniging en ingeschreven staan in het museumregister. De museumjaarkaart is tegenwoordig gekoppeld aan een dergelijk lidmaatschap c.q. een dergelijke inschrijving.
  • Betaalmogelijkheden: Contant