PassepARTout

Tijdens de feestelijke opening wordt een gezamenlijk geproduceerd schilderij onthuld door mevrouw Nermina Kundic, wethouder van kunst en cultuur, Gemeente Soest.

Elke schilder van de PassepARTout-groep heeft een onderdeel hiervan op haar/zijn eigen wijze op het doek gezet, wat een verrassend resultaat heeft opgeleverd.
De andere werken die getoond worden in de grote zaal en de gang van het museum, geven inzicht in de stijl, de techniek, de passie en het plezier waarmee de schilderijen tot stand zijn gekomen.

PassepARTout is opgericht in mei 2000. De groep telt 10 schilders, die allemaal al voor 2000 met schilderen bezig waren. Een aantal leden heeft lessen gevolgd bij o.a. Ineke Talen. Ze hebben een lange tijd wekelijks geschilderd in gebouw Orlando, maar sinds een aantal jaren maken ze weer gebruik van het atelier van Ineke Talen.
Ieder jaar wordt er een activiteit en/of een workshop met docent in gezamenlijk overleg uitgekozen. Gedurende een langere periode wordt hier dan aan gewerkt. Daarnaast werken ze naar eigen idee aan een doek of een werk op papier. Allerlei technieken worden daarbij ingezet. Er is geen actieve docent aanwezig, er zijn ervaren en minder ervaren leden, die elkaar wederzijds graag en goed adviseren.

Individueel exposeren de leden van PassepARTout op diverse locaties, maar ook als groep laten ze hun werk graag en regelmatig zien.

Naast de schilderijen is er ook driedimensionaal werk te zien in de vitrines.

 Voor informatie kunt u terecht bij:  

Lien Strijbosch: lien.strijbosch@gmail.com

Annelyn Polak: annelyn@polak.nu

Wanneer

  • elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 21 juli 201913.30 - 17.00 uur
  • (voor feestdagen eerst even de website www.museumsoest.nl raadplegen of even telefonisch contact opnemen met het museum). Groepen kunnen op afspraak iedere dag terecht. Tel: 035-6023878.

Prijzen

  • Kinderen€ 1,00
  • Volwassenen€ 5,00 Entree en rondleiding € 6,00
  • Mede gezien de lage toegangsprijzen voor het museum Soest is de museumjaarkaart in het museum Soest niet geldig. Om de museum jaarkaart te kunnen voeren moet je als museum lid zijn van de museumvereniging en ingeschreven staan in het museumregister. De museumjaarkaart is tegenwoordig gekoppeld aan een dergelijk lidmaatschap c.q. een dergelijke inschrijving.
  • Betaalmogelijkheden: Contant