Buitenexpositie 'Ode aan de Natuur' in het Bomenmuseum Doorn

Van zaterdag 8 april tot en met zondag 4 juni 2023 vindt in het Nationaal Bomenmuseum Gimborn te Doorn voor de vijfde keer de keramiektentoonstelling ‘Ode aan de Natuur’ plaats. Tijdens deze acht weken durende lustrum-expositie presenteren 43 keramisch kunstenaars hun kunstwerkenbuiten in het arboretum van het Bomenmuseum. Er zijn meer dan 100 uiteenlopende kunstwerken te zien, waarvan de meeste speciaal vervaardigd zijn voor deze expositie. Van realistisch tot abstract, van monumentaal tot teer en breekbaar en van losse werken tot installaties.

Het Bomenmuseum herbergt een unieke botanische collectie met exemplaren afkomstig uit de hele wereld. Je loopt hier in een uurtje van de Alpen naar de Himalaya en van Japan naar Canada. Het uitgestrekte, parkachtige terrein is een bijzonder podium voor deze vorm van kunst. De werken zijn te vinden in en onder bomen, in de heidetuin, in het gras en aan en in het water.

Het Bomenmuseum is dagelijks geopend van 8.00 tot 19.00 uur. De entree bedraagt € 7,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar en jaarkaarthouders van het Bomenmuseum krijgen gratis entree. Dagelijks is er van 11.00 tot 17.00 uur een catalogus van de tentoonstelling met routekaart te koop voor € 4,50 bij de Ode aan de Natuur-stand bij de ingang van het Bomenmuseum. Desgewenst kan hier ook uitleg gegeven worden over het geëxposeerde werk. Tevens zijn er twee rondwandelingen op 10 en 23 april waar een gids van het Bomenmuseum en een keramisch kunstenaar je langs de route zullen leiden. Alle keramische kunstwerken zijn te koop.

LET OP! Met een online geboekt combiticket ontvang je korting op de entree én de catalogus van de tentoonstelling. Meer informatie en tickets: bomenmuseum.nl. Informatie over de keramisten is te vinden op odeaandenatuur.nl

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 8 april 2023 t/m 4 juni 2023 08.00 - 19.00 uur

Prijzen

  • € 7,50