Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Theater slot Zeist Mooi weer vandaag door NH toneel

In de tragikomedie Mooi weer vandaag babbelen twee mannen, Max en Arnold, over alledaagse zaken. Maar hun gesprek stokt voortdurend en ze vinden niet de juiste woorden. Als beide heren de dames Greta en Cathrien ontmoeten, wordt duidelijk waar ze zich bevinden en dat er met deze mensen meer aan de hand is.

​‘Mooi weer vandaag’ gaat over tekortkomingen in menselijk contact en de tragiek van het ouder worden. De kracht zit hem in de spiegel die wordt voorgehouden.

De Britse schrijver David Storey werpt de kijker voorzichtig steeds meer kleine brokjes informatie toe. In 2018 schreef Esther Kleuver in de Telegraaf: ‘Een soort mindfulness in het theater. Gewoon genieten van de vaardige acteurs die indrukwekkend precisiewerk leveren in een stuk dat voortdurend meandert tussen pijnlijk schrijnend en subtiel amusant’.

Mooi weer vandaag werd in 1971 tot één van de hoogtepunten van de Nederlandse theatergeschiedenis gemaakt door de Haagse Comedie. De monumentale acteur Ko van Dijk zette een ingetogen Max neer, naast collega-toneelkanon Paul Steenbergen die Arnold voor zijn rekening nam. In 1999 had Toneelgroep Amsterdam enorm succes met hetzelfde stuk, met onder anderen Joop Admiraal, Jacques Commandeur, Kitty Courbois en Sigrid Koetse. IN 2017 was het de beurt een Bram van der Vlugt en Bart Klever om de rollen van Arnold en Max in het land te spelen.

Prijzen

  • € 12,50 incl koffie/thee
  • Betaalmogelijkheden: Online