Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Irish Night in Torenlaan Theater Zeist

Elke tweede vrijdag van de maand genieten van Irish Night. Bands met vooral Keltisch repertoire in een ontspannen kroegsetting onder het genot van een drankje (o.a. Guinness!). 

Alleen zijn is niet voor iedereen, maar Ivo Gleeman vindt het geweldig. Hij gaat door het leven als one-man band. Met zijn karakteristieke 12-string gitaar, zijn voetdrum, mandoline en soms ook een harmonica, reist hij als een oude troubadour  en singer-songwriter op trektocht van stad naar stad en plaats naar plaats. Zijn naam ontleende hij aan het boek ‘The Eye Of The World: The Wheel Of Time’  geschreven door Robert Jordan.  Als artiest zoekt hij niet bewust de eenzaamheid op.  Hij begon als band, maar het solo bestaan bleek hem op het lijf geschreven. Zoals Ivo het zelf om schrijft: “Het was een noodzakelijke creatie”. Ivo treedt zittend op. Dit stelt hem in staat gelijktijdig meerdere instrumenten te bespelen. Wat organisch begon, maakt hem inmiddels tot de multi-instrumentalist die hij is. Ieder zijn ding, dit is het zijne. Deze setting bepaalt zijn geluid.  Dat geluid is sterk Keltisch met hier en daar een Arabische twist. Het is dynamisch, energiek en daardoor bijzonder. Ivo toerde al menigmaal door Nederland en Ierland langs pubs en folk clubs.  Zijn songs nemen het publiek mee op een inspirerende, muzikale reis.

Ivo stond eerder in het voorprogramma van bands als Moke en Ellen ten Damme. Later dit jaar komt er een nieuw album uit. In de tussentijd kan de luisteraar genieten van het debuutalbum ‘Wander About’en de nieuwe single ‘Morning Sun’.

Wanneer

  • Zaal open: 20.00 uur