Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Wandeling Week van de Toegankelijkheid

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om je vrije tijd in te vullen met dingen die je zelf wilt doen. Voor bijna 20 procent van de mensen is dit niet het geval. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, sportclubs, attractieparken en natuurgebieden. Die kan beter, maar er zijn gelukkig ook genoeg voorbeelden waar het al goed gaat! De Week van de Toegankelijkheid staat dit jaar daarom in het teken van toegankelijk recreëren en doen wat je zelf wilt.

We nodigen u graag uit om een natuur zonder drempels te ervaren op 11 oktober tijdens een rondje Helenaheuvel door de prachtige Kaapse Bossen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze route is een prachtig voorbeeld van waar het goed gaat!

DE KAAPSE BOSSEN
De Kaapse Bossen liggen bij Doorn, midden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een glooiend bosgebied vol natuurschoon en cultuurhistorie. Ontdek het zelf; wandel door brede beukenlanen of over slingerende bospaadjes. Langs boswallen, eikenhakhout en de Doornse kei.

NATUUR ZONDER DREMPELS
Deze wandelroute is gemarkeerd met gele pijlen. Het wandelpad is halfverhard en zonder drempels. Dat maakt de route ook goed begaanbaar voor rolstoelen, wandelwagens en buggy's. Onderweg kom je een aantal pittige hellingen tegen. Daarom raden we begeleiding op deze route aan. De boswachters van Natuurmonumenten vinden dat natuur toegankelijk moet zijn voor iedereen. Ook voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of als je slechtziend bent. Daarom worden veel routes aangepakt zodat je zonder obstakels van de natuur kunt genieten. 

PROGRAMMA
14:00 uur: Verzamelen op vertrekpunt.
14:15 uur: Welkomst woord
14:30 uur: Wandeling 'Rondje Helenaheuvel'
15:30 uur: Terug bij Chalet Helenaheuvel
* Vertrekpunt: Chalet Helenaheuvel

AANMELDEN
Meld je online aan via het formulier.

MEER INFORMATIE OVER DE ROUTE
Klik hier voor meer informatie over de route.

Prijzen

  • Gratis