Jubileumconcert Concertkoor Baarn en Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht

Contact

Adres:
Nicolaaskerk
Kerkstraat 17
3741 AJ Baarn
Plan je route

Concertkoor Baarn en Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht vieren hun jubileum met een dubbel-concert, op 22 april 2023 om 20.15 uur in de Domkerk Utrecht en 23 april 2023 om 16.00 uur in de Nicolaaskerk Baarn

Zowel Concertkoor Baarn als Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht viert in 2023 een jubileum: KOV Utrecht bestaat 170 jaar en Concertkoor Baarn 125 jaar. Beide koren worden artistiek geleid door dirigent Anthony Scheffer. De jubileumviering wordt extra feestelijk en groots met twee koren en een orkest van 44 musici!

Op het programma staan Joseph Haydns 'Te Deum in C major', Ludwig van Beethovens 'Symphonie No.2 in D Major, deel II en 'Symphonie No.5 in C Minor, deel I en tenslotte, Wolfgang Amadeus Mozarts monumentale 'Mis c-Moll' KV 427.

Dirigent Anthony Scheffer over het repertoire: “De grote mis van Mozart is wellicht een van de mooiste sacrale werken van Mozart en toont een enorme veelzijdigheid. Het feestelijke 'Te Deum' van Haydn hebben we hiernaast gezet. Haydn was docent van Mozart en de overeenkomsten zijn ook goed te horen. Samen met de twee delen uit de symfonieën van Beethoven, geven wij tijdens het jubileumconcert een expositie van de symbiose tussen vocale en instrumentale muziek van drie grote componisten, die samen de Eerste Weense School vormen.”

Voor verdere informatie en kaartverkoop: www.concertkoorbaarn.nl/ en kovutrecht.nl/concertkaarten

Wanneer

  • Zondag 23 april 2023 16.00 - 17.30 uur