Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Tentoonstelling Voorwaarts marsMUZIEK in het NMM

Contact

Adres:
Nationaal Militair Museum
Verlengde Paltzerweg 1 (voormalig vliegbasis Soesterberg)
3768 MX Soest
Plan je route

In 2019 is het 200 jaar geleden dat de basis werd gelegd voor de militaire muziek van de krijgsmacht. Daarom is in het NMM vanaf 15 januari a.s. een tentoonstelling over de geschiedenis van de militaire muziek te zien, getiteld: Voorwaarts marsMUZIEK!

Op 3 december 1818 beschikte koning Willem I bij Koninklijk besluit dat elk regiment zijn eigen muziekkapel kreeg, waarmee vanaf 1 januari 1819 de Nederlandse militaire muziek een feit was. Met de bijzondere tentoonstelling Voorwaarts marsMuziek eert het NMM militaire muziek als onderdeel van de krijgsmacht. 

Aan de hand van 6 thema's doorloop je de geschiedenis van de militaire muziek en worden een aantal bijzondere elementen zoals het Groot Ceremonieel en de Taptoe nader toegelicht. 

Deze tentoonstelling komt tot stand in nauwe samenwerking met Defensie. Dankzij deze samenwerking hebben we een bijzonder muzikaal programma bij de tentoonstelling waarbij met enige regelmaat een militair muziekensemble een optreden zal verzorgen in het museum. Houd de agenda in de gaten voor het laatste nieuws.

De tentoonstelling Voorwaarts marsMUZIEK is vanaf 15 januari te zien in het NMM. Een tentoonstelling die je gehoord moet hebben!