Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Lezing: Florence, bloeiende renaissance in Bibliotheek Maarn

Contact

Adres:
Bibliotheek Z-O-U-T, locatie Maarn
Trompplein 5
3951 CR Maarn
Plan je route

Vincent van Poortvliet werd in Florence getroffen door de rijkdom aan interessante historische gebouwen, de schitterende kunstwerken, de klinkende namen, de bijzondere geschiedenis... Hij maakte hierover een speciale presentatie.

Florence is de stad van de bloeiende Italiaanse renaissance. De verbazingwekkende opbloei van architectuur en beeldende kunsten in het 15e eeuwse Florence werd onder meer mogelijk door de gunstige economische ontwikkeling (handel en bankwezen), het goede bestuur (Huis Medici) en de overvloed aan artistiek talent.

Vincent van Poortvliet vertelt hierover tijdens zijn presentatie, maar het gaat vooral om het genieten van al het moois dat er in Florence te zien is. Er is aandacht voor bijzondere gebouwen, zoals de Dom met de geniale koepel van Brunelleschi, de klokkentoren van Giotto, de indrukwekkende doopkapel met de Deuren van het Paradijs van Ghiberti, voor de prachtige kerken en fiere paleizen zoals het Palazzo Vecchio en het Palazzo del Bargello en voor de beroemde bruggen Ponte Vecchio en Ponte Trinita.

Het wordt vooral ook genieten van de prachtige kunstwerken die je kunt bewonderen in de straten, op de pleinen, in de kerken en in de musea. De vele 'grote namen' die hierbij langskomen hoef je niet hoeft te onthouden…

Vooraf aanmelden
Graag vooraf aanmelden. Dit kan per e-mail: maarn@bibliotheekzout.nl, per telefoon: 0343 - 44 27 10 of aan de balie van de bibliotheek.   

Prijzen

  • Gratis (€ 1,00 voor koffie/thee)