Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Dikkie Dik speurtocht - Paleis Soestdijk

Contact

Adres:
Paleis Soestdijk
Amsterdamsestraatweg 1
3744 AA Baarn
Plan je route

Dikkie Dik is jarig en viert dit voorjaar zijn feestje in de tuin van Paleis Soestdijk! Van 5 april tot en met 28 mei is een leuke speurtocht door de koninklijke tuinen uitgezet. Je kunt Dikkie Dik en veel van z’n vriendjes vinden, maar soms moet je een beetje naar ze op zoek. Bij de ingang van de paleistuin ontvang je een speurtocht. Samen met papa, mama, opa of oma kun je aan de hand van dit boekje op zoek naar Dikkie Dik, de bekende oranje poes uit de boeken van Jet Boeke.

Verspreid over het landgoed van Paleis Soestdijk staan Dikkie Dik’s om tegen te komen tijdens de wandeling. Vaak verstopt, maar soms zit hij ook midden op het gras. Ergens zie je alleen z’n koppie boven de lavendel uitsteken, en ergens anders zie je juist alleen z’n oranje staart. Dat oranje past ook goed bij het paleis. De tuin van Soestdijk leent zich heel goed voor een speurtocht, want je hoeft er niet op de paadjes te blijven en kinderen kunnen zich er dus vrij bewegen. De speurtocht heeft hele simpele vragen. Je ziet bijvoorbeeld ergens Dikkie Dik met een ballon. Dan is er een vraag bij over de kleur van de ballon, of als Dikkie Dik zich heeft verstopt wordt er gevraagd of een kind ook een fijne verstopplek heeft.

Toegang & tickets

Kinderen onder de 2 jaar hebben gratis toegang. Bezoekers vanaf 2 jaar betalen €5,- voor de entree tot het landgoed en de speurtocht.  In deze periode is het paleis ook speciaal open. Voor toegang tot het landgoed, het paleis en de stallen betaal je €15,-, voor een combi ticket met de Dikkie Dik speurtocht betaald je €16,50.

Je kan van te voren je kaartje online kopen, maar dit kan ook ter plekke. De ticketverkoop start eind maart.

Openingstijden en meer informatie

De tuin van Paleis Soestdijk is geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 – 17:00 uur. Inclusief feestdagen Pasen, Pinksteren en Hemelvaart, exclusief Koningsdag. Wil je nog meer weten over Dikkie Dik kijk dan op www.dikkiedik.nl

De speurtocht op Paleis Soestdijk wordt georganiseerd in het kader van Dikkie Dik – 45 jaar. In 1978 verscheen Dikkie Dik voor het eerst op tv en sindsdien heeft hij de harten van peuters, kleuters en ouders veroverd. Dikkie Dik is niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur.

Prijzen

  • Kinderen onder de 2 jaar hebben gratis toegang.
    Bezoekers vanaf 2 jaar betalen €5,- voor de entree tot het landgoed en de speurtocht. In deze periode is het paleis ook speciaal open.
    Voor toegang tot het landgoed, het paleis en de stallen betaal je € 15,-, voor een combi ticket met de Dikkie Dik speurtocht betaal je €16,50.