Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

MUZIEK NA DE MARKT in Baarn

Contact

Adres:
Witte kerkje
Kampstraat 8
3741 AR baarn
Plan je route

Het concert wordt dit keer gegeven door barokensemble “JOFFER BARTOLOTTI “ bestaande uit Esther Nuijten (blokfluit)  Marjan Prins ( blokfluit en barokfagot), Martie Velthuis ( viola da gamba) en Tjalling Roosjen( klavecimbel )

Samen onze favoriete muziek spelen, totdat we de muziek helemaal hetzelfde aanvoelen en kunnen genieten van wat er dan gebeurt. Dat is de werkwijze van Joffer Bartolotti.

 Jarenlang hebben zij ieder voor zich veel ervaring opgedaan als solist en in verschillende ensembles. Sinds 2 jaar wonen zij allemaal dicht bij elkaar, Martie en Esther in Baarn en Marjan en Tjalling in Soest en vormen zij samen Joffer Bartolotti. Nu is er alle tijd om hun passie voor muziek uit de renaissance en de barok te delen.

Het  programma “AL GUSTO ITALIANO” bestaat grotendeels uit Italiaanse muziek uit de vroege barokperiode van o.a. Giovonni Paolo de Cima, Bartolomeo de Selma en Girolamo Frescobaldi, maar natuurlijk zullen latere composities van Guiseppe Sammartini en Antonio Vivaldi niet ontbreken.

De naam Joffer Bartolotti is een verwijzing naar een eigenzinnige, femme fatale Jacoba Victoria Bartolotti van den Heuvel ( 1639 – 1718) Een koopmans- en bankiersdochter, opgegroeid in het beroemde Bartolotti huis aan de Herengracht in Amsterdam. Daarnaast had de familie zoals gebruikelijk was voor de rijken uit Amsterdam ook een buitenhuis Heuvel en Dael in Soest, waar de Joffer veel verbleef.  Zij kwam uit een culturele familie en haar moeder Jacoba heeft zelfs nog klavecimbelles gehad van Sweellinck zelf! Op de invertarislijst van Heuvel en Dael uit 1664 werd een klavecimbel vermeld.

Joffer Bartolotti hoopt u te verwelkomen op 3 december om 12.30 in” het Witte Kerkje”.  Het concert is gratis, maar heeft wel  een collecte aan de uitgang van de kerk , waarvan de opbrengst geheel voor het ensemble is.

Wilt u op de hoogte blijven van dit ensemble volg  Joffer Bartolotti  op facebook.