Lathyrus Festival

Lathyrus Festival
Vanaf donderdag 29 juni t/m zondag 2 juli wordt op Hoeve Ravenstein opnieuw het Lathyrus Festival georganiseerd. Op vrijdag, zaterdag en zondag worden er rondleidingen gegeven waarin je alles te weten komt over deze Prinses onder de bloemen. De kosten zijn € 3,00 p.p. en reserveren kan via de website van Hoeve Ravenstein. De Burgemeester van Baarn komt dit bijzondere evenement op donderdag 29 juni om 11:00u feestelijk openen. Je bent dan natuurlijk ook van harte welkom!

Ook zal je dit jaar verrast worden met allerlei nieuwe producten en een aantal kraampjes rondom het thema.

Het Perfecte Lathyrus Plaatje
Tijdens het Lathyrus Festival organiseert Hoeve Ravenstein een leuke fotowedstrijd. Maak de mooiste foto van een Lathyrus bloem op het erf van Hoeve Ravenstein en maak kans op een bijzondere prijs. Daarnaast zullen de twee beste foto’s een ereplekje krijgen in het boerderijlokaal. Zowel kinderen (t/m 12 jaar) als volwassenen kunnen meedoen aan deze wedstrijd, een fotograaf zal uit beide categorieën een winnende foto kiezen.

Goed om te weten:

  • Er zullen tips verkrijgbaar zijn van een professionele fotograaf voor het maken van de mooiste bloemenfoto’s.
  • De foto mag via de mail en/of social media (tag Hoeve Ravenstein!) ingestuurd worden en je mag de foto zowel met je telefoon als met een camera maken.
  • Je kunt je foto t/m woensdag 5 juli insturen, op vrijdag 7 juli zullen de twee winnaars bekendgemaakt worden.
  • Deelname is gratis.

Kleurwedstrijd
Voor de allerkleinsten wordt er een kleurwedstrijd georganiseerd. De kleurplaten kunnen opgehaald worden in ons boerderijlokaal of gedownload worden via de website. Ze kunnen voor 27 juni ingeleverd worden in onze boerderijwinkel. De winnende plaat wordt op vrijdag 7 juli bekendgemaakt.

Boerenmarkt
Op zondag 2 juli wordt naast het Lathyrus Festival ook een Boerenmarkt georganiseerd waar je allerlei duurzame streekproducten kunt vinden.

Hoeve Ravenstein
Hoeve Ravenstein is de eeuwenoude boerderij van de boerenfamilie Tupker. De hoeve staat bekend om zijn eerlijke rundvlees en het verrassend grote assortiment van duurzame, glutenvrije en streekgebonden producten. De sympathieke, landelijke uitstraling heeft een enorme aantrekkingskracht op jong en oud uit de hele regio.

Boerderijwinkel & Boerderijcafé
In de boerderijwinkel vind je de beste en puurste producten van het land. Je vindt hier een bijzondere selectie van streekproducten en dagelijks vers aangeleverde groenten uit eigen tuin.
Ook het boerderijcafé is geopend. In het boerderijcafé kun je terecht voor heerlijke dranken, vers gebak en andere lekkernijen.

Kinderactiviteiten
Op het boerenerf zijn verschillende educatieve kinderactiviteiten. In het Boerderijcafé kunnen kinderen een speurtocht halen. In de moestuin maken ze kennis met velen soorten groente, kruiden, bloemen en hoe deze groeien en bloeien. De runderen zijn in de diervriendelijke potstal en op de landerijen rondom het erf te zien. Wedden dat het leuk wordt?

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 29 juni 2023 t/m 2 juli 2023 10.00 - 17.00 uur