Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Midwinterfeest Korenmolen De Windhond

Contact

Adres:
Stellingkorenmolen De Windhond Soest
Molenweg 30 Kolonieweg 2d
3764TA Soest
Plan je route

Op vrijdag 16 december viert Korenmolen de Windhond in Soest het Midwinterfeest. Iedereen is van harte welkom bij de molen vanaf 16.30 uur!

U kunt op het Midwinterfeest kennismaken met een oud cultureel gebruik: het Midwinterhoornblazen. Een achttal hoornblazers van De Dijkbloazers uit Lunteren laat deze muziek rond de molen horen. Bij voldoende wind zullen de molenaars graan malen en kunt u het maalproces zelf meebeleven. 

Het kerstfeest heeft vele wortels in het oude midwinterfeest. Dat laten Blaasensemble met zang Musamis en zangeres Eeke Tamminga ons zien en horen met sfeervolle kerstliederen. 

De molen zal weer mooi zijn aangelicht en op het terrein staat een grote tent waar u overheerlijke oliebollen en broodjes warme worst kunt krijgen. En waar de glühwein en de chocomel warm staan. Daarnaast zijn er heerlijke gebakken cakes om te proeven en kunt u uiteraard diverse meelproducten kopen. Dit jaar hebben we ook activiteiten speciaal voor kinderen: brood bakken met meel van de molen en marshmallows maken boven een open vuur. 

Kom en vier het Midwinterfeest met ons mee!

Prijzen

  • Gratis