De zolder van Kasteel Amerongen

Loop mee naar de zolder van het kasteel en ontdek de vele trappenhuizen. Tot en met 23 maart 2024 kun je van donderdag tot en met zaterdag mee naar bovenste etages. 

Tijdens de rondleiding worden de winterverhalen van Kasteel Amerongen verteld. Gebouwd als ‘zomerhuis’ was het hier lange tijd in de winters niet bewoond. Dan werd het ‘Huys’ onderhouden door het personeel. Zalen werden afgestoft en schoon gemaakt, gordijnen en stoelbekledingen werden hersteld. Alles werd in het werk gesteld om vanaf mei weer optimaal te kunnen genieten van deze heerlijke plek. Vanaf 1900 werd Kasteel Amerongen ook in de winters bewoond en daarvoor is er veel aangepast. De verhalen achter de duizenden mooie objecten in schetsen de geschiedenis van de bewoners. Hierdoor zie je wat deze adellijke familie belangrijk vond en waarom er zo zorgvuldig met alles werd omgegaan. Spullen nalaten aan volgende generaties en het eeuwenlang bewaren van de zaken die je hebt geërfd, speelden een belangrijke rol.

Rondleidingen over vele trappen
Van donderdag t/m zaterdag is er elk uur een rondleiding door het hele Huys. Er zijn vele trappen dus deze rondleiding is alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn.
Op zondagen wandel je op eigen gelegenheid door het kasteel maar kun je niet naar de zolder. In de zalen en staan gidsen voor je klaar om al je vragen te beantwoorden of om je meer te vertellen.

Wanneer

  • Elke donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 23 maart 2024 11.00 - 16.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen€ 17,50
  • Kinderen€ 8,50 (gratis voor kinderen 0 t/m 3 jaar)
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 8,50
  • Studenten€ 8,50
  • MJK (Museumjaarkaart)Gratis