Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Film - HORS NORMES

Contact

Adres:
Theater de Speeldoos - Baarn
Rembrandtlaan 35
3741 TA Baarn
Plan je route

WAARGEBEURD EN BIJZONDER VERHAAL

Hors Normes (The Specials) is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables). Het vertelt het waargebeurde en bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor kansarme jongeren en autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart. Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

Regisseurs Toledano en Nakache zijn bekend door hun succesfilms IntouchablesSamba en C'est la vie. Hun nieuwste film, Hors Normes, is de meest persoonlijke tot nu toe. Vier jaar geleden maakten de regisseurs een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is een oprechte film met een inspirerende boodschap.

Derde film uit de inhoudelijke 'Zin in Baarn' filmserie. In samenwerking met de Paaskerk. Onder leiding van dominee Christine van den End-Kranenburg kan na afloop over de film van gedachten worden gewisseld.

Prijzen

  • € 10,50 online € 11,50 kassa
    incl. consumptie