Expositie Botanical Tales op Kasteel Groeneveld

Het speciaal gevormde kunstenaarscollectief ‘Botanical Tales’ werpt vanuit zes persoonlijke invalshoeken licht op de schoonheid en wijsheid die besloten ligt in de botanische wereld. De liefde voor natuur en de nieuwsgierigheid naar het karakter, gedrag en het materiaal van planten en bomen, brengt de zes bij elkaar. Iedere kunstenaar onderzoekt de persoonlijke verbinding met planten en bomen en vertelt het eigen verhaal dat tot uiting komt in een kunstwerk.

Kasteel Groeneveld
En ook het verhaal van de locatie van de expositie: Kasteel Groeneveld in Baarn. Op zoek naar een ruimte die verbonden is met de natuur, valt de keuze op dit kasteel, thuishaven van Staatsbosbeheer sinds 1940. Sommige werken zijn gemaakt van natuurlijk materiaal dat te vinden is in de tuin en bossen rondom het kasteel. Andere werken zijn geïnspireerd op de omliggende natuur. Ook is een ruimte ingericht met een educatieve functie, waar bezoekers op een interactieve manier uitleg krijgen over ‘blessen’, de markeringen die je wel eens op bomen ziet.

Expositie op Kasteel Groeneveld in Baarn

De groep kunstenaars zocht een ruimte verbonden met de natuur om hun werken te exposeren. De keuze viel op Kasteel Groeneveld dat sinds 1940 de thuishaven is voor Staatsbosbeheer. Enkele werken zijn zelfs gemaakt van natuurlijk materiaal dat in de tuin en bossen rondom het kasteel verzameld is. Andere werken zijn geïnspireerd op de omliggende natuur. Ook is een ruimte ingericht met een educatieve functie, waar bezoekers op een interactieve manier uitleg krijgen over de betekenis van de neon kleurige markeringen die je wel eens op bomen ziet, de ‘blessen’. Dit is een communicatiesysteem van de boswachter dat wordt ingezet bij het vitaal houden van het bos.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 4 september 2023