Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Inloop orgelconcert Andrieskerk Amerongen

Contact

Adres:
Andrieskerk
Andrieskerk Amerongen
Hof 16
3958 CH Amerongen
Plan je route

De gebroeders Peter en Jan Neeteson bieden een bijzonder gevarieerd programma op het orgel en aan de vleugel, samen met Willine Sonnenberg op blokfluit. Dit kleine, intieme concertje kan je gratis bijwonen! Aanvang is 16:00 uur. 

Peter Neeteson (orgel/piano)

Hij speelt al vanaf zijn 7e jaar piano, zong in kerk(kinder-)koren en was al heel jong reserve-organist in diverse kerken in Delft.  Peter heeft in zijn studententijd een muziekfestival gewonnen, het Wagenings Cabaret begeleid en met het Wagenings Studentenorkest pianosolo gespeeld. Hij speelt klassiek en populair, van psalm tot blues en was jarenlang, samen met de bekende Nederlandse pianisten Cor Bakker en Laurens van Rooijen jurylid geweest bij pianoconcoursen in Den Haag.

Jan Neeteson (orgel/piano)

Jan studeerde vele  jaren orgel bij Kees van Eersel in Goes, later bij Wouter Blacqière te Rotterdam. Ook was hij actief als koorzanger (bas), o.a. bij amateurconcerten in de Laurenskerk te Rotterdam. Hij treedt regelmatig op als klavecinist met een barok-blokfluitiste en was ruim 40 jaar lang als organist verbonden aan de PKN-gemeente Sluiskil-Sas van Gent-Philippine in Zeeuws-Vlaanderen . Tegenwoordig bekwaamt hij zich in de Frans-romantische orgelmuziek.

Willine Sonnenberg, (blokfluit)

Als kind wilde Willine Sonnenberg dwarsfluit spelen, maar omdat ze nog te klein was, besloot ze eerst een jaar altblokfluit te gaan spelen. Het werd een hobby die uitdijde. Willine heeft in diverse blokfluitensembles gespeeld, waaronder Fluitensemble Wezep (FEW) o.l.v. Herman Kaldeway en een kwintet onder leiding van Saskia Coolen. Ze speelde in deze ensembles muziek variërend van Renaissance-muziek tot hedendaagse muziek. Ze speelt nu in een kwartet bestaande uit twee blokfluitisten, een cellist en klavecinist. De muzikale focus ligt op de Barok-muziek en tegenwoordig speelt zij ook mee in Bach-cantateprojecten o.l.v. Paulien Kostense en Stephan Esmeijer.

Wanneer

  • Aanvang 16:00 uur.

Prijzen

  • Gratis