Coronamaatregelen op de Heuvelrug

Laat je inspireren en verrassen door alles wat de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei te bieden hebben. Op de Heuvelrug houden we rekening met wat kan en mag, vanuit de geldende richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio Utrecht.

Ga je eropuit voor een wandeling of om een stuk te fietsen? Kijk dan voor vertrek altijd even op de druktemonitor en zoek de rust op. Deze pagina biedt de meest actuele informatie en inspireert je met locaties waar je in alle rust en ruimte kunt genieten.

*Deze website kan helaas niet volledig actueel zijn. Kom je naar de Heuvelrug en wil je niet voor een dichte deur staan? Raadpleeg voor de laatste stand van zaken de websites van de locaties.

Belangrijkste richtlijnen

Ondanks de versoepelingen moeten we nog steeds voorzichtig en alert blijven. Daarom blijft ontzettend belangrijk dat we ons allemaal aan de richtlijnen van het RIVM houden. De basisregels die nog steeds gelden:

  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Ga niet naar plaatsen waar het te druk is.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Was vaak uw handen met zeep.
  • Blijf thuis bij klachten.
  • Schud geen handen.
  • Wandel of fiets in de eigen omgeving.

Voor alle maatregelen omtrent corona kijk op de website van de Rijksoverheid.

Druktemonitor

Om drukte te vermijden en gebruik te maken van de rust en ruimte in de regio kun je op onderstaande kaart terugvinden waar het rustig is. Wanneer het druk is, zie je een rode kleur, oranje is een gemiddelde drukte en groen betekent dat het er rustig is. Elke dag geven lokale experts aan hoe druk het is. Zo weet je of je er veilig op uit kunt gaan, of dat je beter ergens anders naartoe kunt gaan. Is het ergens te druk? Dan krijg je meteen leuke alternatieven aangeboden. Zo ontdek je de leukste plekken, waar je misschien eerder nog niet aan had gedacht. Check de druktemonitor voordat je op pad gaat en geniet van de rust en ruimte.