Beethoven Sonate Marathon

Contact

Adres:
De Witte Kerk
Kampstraat 8
3741AR Baarn
Plan je route

Het is dit jaar precies 250 jaar geleden dat componist Ludwig van Beethoven op 16 december 1770 werd geboren in Bonn. Dit was voor het Scarbo Pianistencollectief aanleiding voor de Beethoven Sonate Marathon: een integrale uitvoering van Beethovens 32 pianosonates door 32 pianisten.


Dit monumentale pianoproject vindt plaats op zondag 25, vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober in De Witte Kerk in Baarn. Al eerder organiseerde het Scarbo Pianistencollectief ’marathonconcerten’ waarbij mijlpalen van de pianoliteratuur integraal gespeeld werden, o.a. gewijd aan het Wohltemperiertes Klavier van Johann Sebastiaan Bach en de piano études van Fréderic Chopin.

Beethovens 32 pianosonates mogen gerekend worden tot zijn belangrijkste werken. De componist schreef ze gedurende zijn hele leven en in de reeks is dan ook duidelijk te horen hoe hij zich als componist heeft ontwikkeld. Een aantal sonates droeg Beethoven op aan mensen die in zijn leven belangrijk waren en vele sonates hebben een bijnaam, meestal later door anderen bedacht. De sonates zijn stuk voor stuk meesterwerken die niet meer weg te denken zijn uit de pianoliteratuur.

De deelnemende pianisten hebben elk de sonate uitgekozen die zij een speciaal warm hart toedragen. Het wordt dus - typerend voor het Scarbo Pianistencollectief - een concert met verschillende eigen interpretaties, wat het voor de luisteraar des te interessanter maakt.

Door de noodzakelijke corona-maatregelen worden de sonates in tien recitals verdeeld over vijf dagdelen uitgevoerd. De recitals duren elk ca. 65 minuten (zonder pauze) en vinden plaats in de thuisbasis van het collectief: De Witte Kerk op de Kampstraat 8 te Baarn. Het aantal plaatsen per recital is beperkt tot 30. Het is daarom zeer aan te bevelen om van tevoren te reserveren.

Wanneer

  • elke vrijdag, zaterdag en zondag

Prijzen

  • Kaarten reserveren per email: scarbo2020@gmail.com
    De toegangsprijs is € 10,- per recital, kinderen onder 12 jaar € 5,-;
    Twee concerten € 17,50, Passe-partout voor tien recitals € 75,-.