Tentoonstelling - De vrouwen van Soestdijk

Paleis Soestdijk dankt zijn illustere status óók aan de vrouwen die hier de afgelopen eeuwen ´s zomers maar al te graag verbleven. In de najaarstentoonstelling ‘De vrouwen van Soestdijk’ zal het rijke verleden van dit paleis, gecombineerd met hedendaagse mode, design en ambacht, uitgebreid te zien zijn. 

Het begint allemaal met Catharina Hooft, vrouw van de Amsterdamse burgemeester: zij maakt van de eenvoudige hofstede Soestdijk een aantrekkelijke buitenplaats. Ten tijde van prinses Mary Stuart wordt dit zomerverblijf aan beide kanten uitgebreid met een aanbouw. Na haar ziet u de Française Hortense de Beauharnais, de koningin van ons land. In haar tijd wordt het huis gepleisterd. Ten slotte geeft de latere koningin Anna Paulowna huize Soestdijk vleugels: aan weerszijden worden de nu zo kenmerkende imposante colonnades gebouwd, die naar het tsarenpaleis uit haar jeugd verwijzen.

‘Hun invloed heeft geresulteerd in één van de meest interessante paleizen van Europa’, aldus Maya Meijer-Bergmans, eigenaar van Paleis Soestdijk. ‘De vrouwen die de afgelopen 375 jaar hun stempel drukten op het paleis en de tuinen hebben zó van de plek genoten – sommigen waren op slag verliefd’, vult curator Nicole Uniquole aan.

Opening en kaartverkoop
De tentoonstelling wordt op woensdag 11 oktober officieel geopend door ontwerpster H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme. Vanaf donderdag 12 oktober is de tentoonstelling geopend voor het publiek.

Rolstoeltoegankelijkheid
Helaas is een deel van de tentoonstelling niet te bezoeken voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of rollator. Om deze reden mogen zij een ticket met korting kopen.

Eten & drinken
Combineer je bezoek aan de tentoonstelling met een bezoek aan onze Oranjerie. Tussen 12 oktober 2023 t/m 7 januari 2024* is deze geopend met een heerlijke kaart.
* Op vrijdag 1 december sluit de Oranjerie om 15:00 uur.

Wanneer

  • Elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 7 januari 2024 11.00 - 17.00 uur
  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • Landgoed Paleis Soestdijk is geopend van woensdag tot en met zondag van 11:00 – 17:00 uur. De kassa opent om 10:30 uur en de laatste entree tot het paleis is om 15:30 uur.

    Op 24 december, Eerste Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag is Paleis Soestdijk gesloten.

Prijzen

  • € 15,00
  • € 12,00 Entree tentoonstelling met korting: alleen geldig voor jongeren t/m 18 jaar of bij vertoon van een Museumkaart, ICOM-, Studenten-, CJP-, Utrechtpas. Helaas is een deel van de tentoonstelling niet toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of rollator. Om deze reden mogen zij een ticket met korting kopen.
  • Gratis Kinderen t/m 12 jaar