Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

JAN HAGE BESPEELT ORGEL CUNERAKERK Rhenen

Contact

Adres:
Kerkplein 1
3911LJ Rhenen
Plan je route

Op 30 mei 2020 kunt u naar een orgelconcert van Klassiek aan de Rijn. Jan Hage (1964), die acte de présence geeft in de Cunerakerk in Rhenen, geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko|Schönberg en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles.

In 2016 promoveerde hij aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam. Zijn proefschrift is getiteld ‘Muziek als missie. Een luthers geluid in een calvinistische wereld. Een studie naar Willem Mudde en de kerkmuzikale vernieuwingsbeweging.’

Als organist is Jan Hage verbonden aan de Domkerk in Utrecht waar hij het majestueuze Bätz-orgel bespeelt. Zelf zegt hij daarover:

„Het is natuurlijk een topplek, met een geweldig orgel waar ik dol op ben. Ik heb er in 1991 eindexamen gedaan. Het is voor mij een van de topplekken in Nederland met internationale uitstraling, naast bijvoorbeeld de Bavo in Haarlem, de Grote Kerk in Dordrecht en de Sint-Jan in Gouda. Niet overal is men meer even kerkelijk actief. In de Domkerk wel, met iedere zondag een dienst en iedere woensdag een vesper. Het kan bijna niet beter.”

Prijzen

  • Volwassenen: € 10,=
    CJP / Student: € 5,=
    Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

    Prijs inclusief reserveringskosten, programma en drankje na afloop. Deur open om 19:30 uur.
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN