Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

CONCERT VAN DUO MADER/PAPANDREOPOULOS Rhenen

Contact

Adres:
Beukenlaan 2
3911XK Rhenen
Plan je route

Op 21 maart kunt u in De Vlam in Rhenen naar concert van Duo Mader/Papandreopoulos, bestaande uit saxofonist Andreas Mader en pianist Christos Papandreopoulos. De twee artiesten zijn recentelijk omschreven als ‘een topduo dat hedendaagse composities sfeermatig en interpretatief tot in de kleinte nuances uitwerkt’ (Leeuwarder Courant/Dagblad van het Noorden). Na het uitbrengen van hun debuut album Lilith & Lulu in februari 2019 ontving het duo veel positieve recensies uit zowel Nederland als andere hoeken zoals Oostenrijk, Luxemburg en de Bavarian Radio (BR-klassik).

In 2018 werd het Duo Mader/Papandreopoulos uitgeroepen tot een van de winnaars van de Dutch Classical Talent Tour 2019/20. Het duo onderscheidt zichzelf door een verhaal als sterk element te gebruiken in hun programma’s en concerten.

De Oostenrijkse saxofonist Andreas Mader (Jochberg, 1993) is omschreven als musicus met ‘briljante techniek en grote veelzijdigheid’ (Rhein-Zeitung) met het vermogen om het ‘volledige spectrum aan emoties bloot te stellen.’ (Tiroler Tageszeitung). Naast o.a. als solist te hebben opgetreden  met de Kracow Philharmonic Orchestra, de Kammerphilharmonie Graubünden en het Ensemble “Windkraft –Kapelle für neue Musik”, is Andreas ook prijswinnaar van de International AEOLUS-Competition in Düsseldorf, Andorra International Saxophone Competition en Bertold Hummel –Competition in Würzburg.

Christos Papandreopoulos (Athene, 1987) heeft hedendaagse pianomuziek gestudeerd bij Pierre- Laurent Aimard aan de Hochschule für Tanz und Musik Köln en bij Ralph van Raat aan het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2016 volgde Christos masterclasses, toegewijd aan Catalogue d’Oiseaux van Messiaen, en verzorgde hij hierbij ook een optreden. Deze masterclass was onderdeel van de Britten-Pears Young Artist Programmein Snape Maltings (Aldeburgh) en werd gegeven door Pierre-Laurent Aimard. Verder nam Christos in oktober 2015 deelaan de Piano Academy Pierre-Laurent Aimard / Tamara Stefanovich in Munich (programma ‘Musica Viva des Bayerischen Runfunks’), toegewijd aan de Klavierstücke door Stockhausen. Ook ontving Christos in 2016 de Franse Schreuder Prijs voor zijn research.

Het concert van Duo Mader/Papandreopoulos komt in de plaats van JEU Pianotrio.

Foto’s: © Marco Borggreve (banner / agenda), © Yatho Tsang (pagina en slide show)

Prijzen

  • 27 Jaar en ouder: € 18,=
    19 t/m 26 jaar: € 12,=
    Jongeren t/m 18 jaar: Gratis
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN