Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

VERHALEN VAN DE GREBBEBERG (24-08) Rhenen

Contact

Adres:
Grebbeweg 123
3911AV Rhenen
Plan je route

Op de Grebbeberg kun je op zaterdag 24 augustus deelnemen aan een cultuurhistorische zomerexcursie met als titel “Verhalen van de Grebbeberg”. Bij de parkeerplaats van militair ereveld Grebbeberg wacht een gids van het Cuneragilde en neemt je mee op een anderhalf uur durende wandeling. Een excursie door de bossen van de Grebbeberg is geschikt voor het hele gezin. De omgeving heeft iedereen iets te bieden. Oude en nieuwe geschiedenis hebben hun sporen nagelaten in de prachtige groene omgeving. Kinderen kunnen er kennismaken met een oeroude legende, een mysterieus aardfort bezoeken of het verhaal horen over een verdwenen kapel.

De zuidelijkste punt van de Utrechtse Heuvelrug rijst 40 meter uit boven onze mooi bezongen ‘brede rivieren’ en het ‘oneindig laagland’. De Utrechtse Heuvelrug daalt hier steil naar de oevers van de Neder-Rijn. Op dit punt komen verschillende natuurmonumenten en cultuurhistorische monumenten samen. In de eerste plaats de Grebbeberg zelf, een aardkundig monument met sneeuwsmeltwaterdalen en gevormd in de voorlaatste IJstijd.

De beboste heuvel is een beschermd natuurmonument. De warme zuidhelling heeft zijn eigen bijzondere flora en fauna, met zeldzame dieren als marter en ringslang. De natuur is verbonden met rivieroeverreservaat De Blauwe Kamer aan de voet van de Grebbeberg, kraamkamer van waterdieren. Door het hele gebied zwerven half wilde kudden paarden en runderen.

Prijzen

  • 13 Jaar en ouder : € 5,=
    T/m 12 jaar: € 2,=
  • Betaalmogelijkheden: Contant