Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Blauwe Bever - Rivieroevervaarten

Het hele seizoen – van april tot en met oktober – maakt de Blauwe Bever tochten over de Nederrijn en Lek waarbij verschillende mooie natuurgebieden, stadjes en cultureel erfgoed onze bestemmingen zijn.

Het unieke van het schip De Blauwe Bever is dat er aan land gegaan kan worden op plaatsen waar je normaal niet kan komen: aan de oever bij een natuurgebied of bij een oude steenfabriek. Van daaruit wordt bij alle vaarten een walexcursie gemaakt, waar je  door gidsen allerlei wetenswaardigheden worden verteld.

Er zijn tochten met verschillende vertreklocaties en diverse bestemmingen, informatie hierover op de website van De Blauwe Bever.

Vaarten:
De Blauwe Bever biedt drie verschillende typens vaarten aan.

 • De Rivieroevervaart.
  Je vaart over de Nederrijn en/of Lek naar een mooi natuurgebied voor een wandelexcursie. 
  Daarvoor wordt een vaste prijs gerekend, zie hieronder bij prijzen
 • De Speciale vaart
  Ook nu vaar je over de Nederrijn en/of Lek, maar dan naar een speciale bestemming, bijvoorbeeld een kasteel of een oude steenfabriek. Een lokale gids verzorgt daar een rondleiding.  Ook dagtochten vallen onder de Speciale vaarten.
  Prijzen zijn hiervoor aangepast, informatie vind je op onze website.
 • De Chartervaart 
  Het is mogelijk om als groep de Blauwe Bever af te huren voor een vaart met de mogelijkheid van een wandelexcursie of een bezoek aan een andere bezienswaardiheid. Daarbij kan ook een lunch geserveerd worden. Dit arrangement is uitermate geschikt voor familie/vrienden- of bedrijfsuitjes.
  Voor chartervaarten kun je het beste contact opnemen met ons via het formulier op onze contactpagina.

Praktische zaken:

 • Behalve een boterham voor jezelf is het niet toegestaan eigen consumpties, eten en drinken mee te brengen. De Blauwe Bever is geen picknick-schip. In de kajuit zijn eenvoudige snacks, dranken en soep verkrijgbaar.
 • In verband met de veiligheid moeten passagiers zelfstandig lopend over de smalle loopplank aan boord kunnen komen, en ook aan boord zelfstandig kunnen lopen over de steile trappen van en naar de kajuit en van en naar de toiletten. 
 • Rolstoelen en kinderwagens kunnen en mogen niet aan boord, ook weer vanwege de veiligheid.
 • Honden zijn niet toegestaan. Voor goedkeuring hulphonden is vooraf overleg nodig: info@deblauwebever.nl

Prijzen

 • Volwassenen€ 18,00
 • Kinderen€ 9,00 t/m 12 jaar