Expositie Hilda Wetting - Museum Soest

Hilda Wetting exposeert onder andere in de grote zaal op de benedenverdieping van Museum Soest met een overzichtstentoonstelling van haar schilderijen. Deze expositie is mede ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag die in de expositie periode valt.

Hilda Wetting schildert figuratief en drukt zich uit in diverse stijlen, van fijnschilder tot abstract. Zij zoekt naar schoonheid in de harmonie van kleur en beeld van uiteenlopende onderwerpen zoals landschappen, bloemen, stillevens, binnenhuistaferelen, modellen en portretten in aquarel, olieverf en acryl.

Portretten maakt zij ook in opdracht; deze worden meestal in olieverf uitgevoerd. Hoewel zij soms ook abstracten maakt, schildert ze het liefst de menselijke figuur en de natuur. Een geliefd onderwerp om te schilderen zijn de passie en bewegingen van flamenco danseressen, wat zich uit in expressief impressionistisch werk. De laatste tijd is zij nogal gefascineerd door de schilderkunst van de 18e eeuw dat weer meer om fijnschilderwerk vraagt.

Voor meer informatie: https://hildawetting.exto.nl/

Wanneer

  • Dagelijks t/m 12 november 2023

Prijzen

  • € 6,00