Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Honderdduizend bomen en een bos van draad

Sara Vrugt
Honderdduizend bomen en een bos van draad
31 januari t/m 3 juni 2023

De Haagse kunstenaar Sara Vrugt (1981) ontwerpt met textiel en draad en een idealistische inslag. Met haar borduurwerken laat ze de mensen met een frisse blik naar het dagelijks leven kijken.

In 2020 borduurde Sara met meer dan duizend mensen het kunstwerk ‘Honderdduizend bomen en een bos van draad’, op een doek van maar liefst honderd vierkante meter. Met dit kunstwerk viert de kunstenaar de natuur en het belang ervan. Samen met de deelnemers zette zij kunst in als een vorm van verzet en planten zij levende bomen.

In de zoom van het kunstwerk werden zaden van bomen en planten verwerkt. Wanneer het bos geplant wordt in de tuinen van Museum Belvédère in Heerenveen (2024) zal het doek vergaan en door de ontkiemende zaden transformeren in levende natuur.

Daarnaast zijn er 100.000 bomen geplant in zowel Nederland, als in de tropen met de partners Gemeente Den Haag en TreeSisters. En wordt er nog steeds doorgeplant. Hieraan bijdragen kan met een donatie via de kassa of de website: www.honderdduizendbomen.nl

Vanaf 31 januari t/m 3 juni 2023 zal de tijdelijke tentoonstelling ‘ Honderdduizend bomen en een bos van draad’ met een begeleidende audiotour te ervaren zijn in Stadsmuseum Veenendaal.

Tijdens de tentoonstelling zullen diverse activiteiten georganiseerd worden. Houd hiervoor de website www.stadsmuseumveenendaal.nl in de gaten.
Tevens zijn er in de VVV/Museumshop diverse artikelen te koop die aansluiten op deze tentoonstelling en bijdragen aan de aanplant van nog meer bomen.

Prijzen

  • € 6,50