Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Tot Slot - Vrijheid

Vrijheid is een voorwaarde voor het maken van kunst. Weinig beroepsgroepen hebben zo te lijden onder onvrijheid als kunstenaars. Onder de honderdduizenden vluchtelingen uit landen als Oekraïne, maar ook Syrië, Irak of Afghanistan bevinden zich veel kunstenaars. In meerdere gevallen hadden zij in hun land van herkomst een grote naam opgebouwd, maar in hun nieuwe thuisland moeten zij altijd weer een nieuw bestaan zien op te bouwen. Om deze kunstenaars een podium te bieden organiseert de Galatea Foundation jaarlijks een tentoonstelling op een prominente locatie.

De ondersteuning vanuit de Galatea Foundation is erop gericht de kwaliteit van kunst in onze samenleving te bevorderen, vanuit de liefde voor kunst en de verwachting nieuwe Nederlanders een kans te kunnen bieden een bestaan als kunstenaar op te bouwen.

De Galatea Kunstprijs
Aan deze tentoonstelling is een uitreiking van de jaarlijkse Galatea Kunstprijs verbonden.
Zondag 29 mei was de feestelijke uitreiking van de Galatea Kunstprijs 2022 in Slot Zeist aan de Iraans-Koerdische kunstenares Astera Mortezai door Remko de Haan, hoofd van directie erfgoed en kunsten van OC&W.

Prijzen

  • € 5,50