Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

NOVA Filmfestival

Klinkt sjiek, Filmgala, maar is het helemaal niet. Het is voor iedereen toegankelijk en er is voor elk wat wils, voor zowel filmkijkers als filmmakers. Er is het NOVA Filmfestival, het 1-minuut Filmfestival en het Jonge Filmers Festival.

Normaal ga je naar de bioscoop om één film te zien, tijdens het filmgala zie je bij het NOVA Filmfestival op zaterdag en zondag héél veel korte films, minstens 30. Dat zijn de beste niet-commerciële films die het afgelopen jaar zijn gemaakt. Kijk voor actuele info op www.novafilmgala.nl

Voor de filmmakers die van een uitdaging houden is er het NOVA 1-minuut Filmfestival. Iedereen kan tot 31 juli een film insturen van maximaal 60 seconden via www.oneminutefilm.nl.. Op zaterdagavond 3 september worden de beste films vertoond en beslist het publiek in de zaal welke film winnaar wordt van het 1-minuut filmfestival.

Zaterdag 3 september is de dag van het NOVA Jonge Filmers Festival. Filmmakers tot en met 25 jaar kunnen nog tot 1 augustus hun film insturen. De films worden in vier leeftijdscategorieën beoordeeld en er zijn mooie prijzen te winnen! Vorig jaar waren er prachtige films. Kijk voor een voorproef op www.novajongefilmers.nl .