Het Rondeel

Contact

Adres:
Kerkstraat 1
3911 LD Rhenen
Plan je route

Het Rondeel is een museum in Rhenen in de Nederlandse provincie Utrecht. Het Rondeel geeft een beeld van de geschiedenis van de stad Rhenen. Rhenen lag in de Middeleeuwen op de grens lag van 't Sticht en Gelre.

De archeologische collectie bestaat uit werktuigen, vuurstenen, pijlpunten en aardewerk. De bewerkte vuursteen uit de groeve Kwintelooijen behoort tot de oudste bewoningssporen van Nederland en dateren van ongeveer 180.000 jaar geleden.

Tot de collectie behoren de vroeg-Middeleeuwse gouden halssieraden die in de jaren '30 van de twintigste eeuw werden gevonden in Achterberg. Topstukken zijn ook de muntvondst Remmerden en de bronzen grafemmer (situla) van de Koerheuvel.

Er is tevens een verzameling schilderijen uit de 19e en 20e eeuw. Het museum besteedt verder aandacht aan de plaatselijke legende van de Heilige Cunera en het feit dat Rhenen werd bezocht door schilders als Rembrandt van Rijn.

 

Openingstijden

  • We zijn open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00uur tot 16.00 uur. Op zondag, maandag en feestdagen zijn we gesloten.

Reviews