Corona update

(laatste update: 3 juni 2021)

De toeristische sector wordt hard geraakt door de maatregelen rond het COVID-19 (corona) virus. RBT Heuvelrug & Vallei deelt jullie zorgen over de ongekend zware en onzekere periode die we op dit moment doormaken. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten: juist nu slaan we de handen ineen met de ondernemers, gemeentes, provincie en belangenorganisaties om de problematiek aan te kaarten, de impact zo goed mogelijk in beeld te brengen en steun te vragen om onze mooie sector overeind te houden. Op deze pagina delen we relevante informatie en handige links voor organisaties in de toeristische sector.
We werken de informatie regelmatig bij aan de hand van de laatste ontwikkelingen.

Herstelplan

Dit actieplan heeft negen concrete projecten, gespreid over diverse sectoren en opgesteld vanuit het Perspectief Bestemming Heuvelrug 2030 als strategisch koersdocument. Ze lopen door tot eind 2021 en gaan over zowel vrijetijd als zakelijk bezoek.

1,5 meter #opdeheuvelrug

We zetten het grote bereik van onze (online) communicatiemiddelen in om mooie initiatieven in de regio een podium te bieden. Bekijk hier hoe u mee kunt doen!

Coronaprotocollen

Veilig weer open? Op deze website vind je 150 protocollen die u kunt gebruiken. Zelf een goed protocol? Deel het online en help collega’s.

Resultaten enquête impact gastvrijheidssector

Samen met de andere marketingorganisaties in provincie Utrecht deed het RBT onderzoek naar de impact van corona. Bekijk hier de resultaten.

Bereikbaarheid en evenementen

Meer info over de bereikbaarheid van de VVVs en het RBT en onze evenementen.

Landelijke regelingen en subsidies
De landelijke overheid steunt ondernemers met verschillende maatregelen waaronder:

  • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid: NOW-regeling
  • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers: TOZO- regeling
  • Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb: TVL-regeling
  • Klein Krediet Corona: KKC-regeling
  • Extra steunpakket voor de culturele en creatieve sector: Lees meer

Bekijk alle steunpakketen en regelingen

Deze Corona Update is een initiatief van RBT Heuvelrug & Vallei in samenwerking met ondernemers, gemeentes, provincie en belangenorganisaties.