Persbericht 1 mei: De Utrechtse Heuvelrug een waar fietsparadijs

Fietsen op de Heuvelrug, de mooiste routes voor recreanten, mountainbikers en wielrenners

Fietsen is de beste manier om de Utrechtse Heuvelrug tot in uw tenen te ervaren. Dit fietsparadijs in het midden van Nederland is de perfecte plek voor zowel recreanten, mountainbikers en wielrenners voor een korte of langere fietstocht of fietsvakantie. De vele fietsroutes brengen de bezoekers over heuvels, langs bossen, rivieren, heidevelden, gezellige dorpen en imposante kastelen & buitenplaatsen. Kortom, de ideale bestemming voor fietsliefhebbers.

Meimaand = Fietsmaand
Meimaand is fietsmaand en RBT Heuvelrug & Vallei speelt hierop in door on- en offline campagne te voeren in samenwerking met Route.nl. Op de website fietsen.opdeheuvelrug.nl staan onder de thema’s die het DNA van de Heuvelrug weergeven (natuur, militair erfgoed, kastelen & buitenplaatsen en stilte & schone lucht) routes met hierbij informatie en verhalen over de Utrechtse Heuvelrug. Van bezienswaardigheden, vergezichten, oplaadpunten en fietsenmakers tot culinaire hoogstandjes en overnachten. Door samenwerking met ondernemers, gemeentes en provincie Utrecht is het mogelijk om extra aandacht te generen voor fietsen op de Heuvelrug in combinatie met geweldige winacties. 

Rijk aan cultureel erfgoed
Fietsend langs de vele fietsknooppunten op de Utrechtse Heuvelrug rijk is kunt u heerlijk genieten van rust en natuur en loskomen van de dagelijkse beslommeringen. De indrukwekkende kastelen en landgoederen die de heuvelrug rijk is, zijn de ideale bestemming om te bekijken tijdens een van de prachtige fietsroutes. Elk kasteel en landgoed heeft zijn eigen verhaal net als het militair erfgoed in de regio.

Ook voldoende uitdaging voor de sportieve fietser
Ook voor de sportieve fietser zijn er op de Utrechtse Heuvelrug uitdagingen genoeg. Variatie in omgeving en terrein zijn volop aanwezig bij inmiddels bekende wielerroutes zoals Kleintje Utrechtse Heuvelrug en wielerevenementen zoals de Hel van de Heuvelrug en Tour du Jour Utrechtse Heuvelrug in Driebergen. Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op een van de vele MTB-routes  op de Heuvelrug met korte klimmetjes en  leuke afdalingen met uitdagende bochten. Meer informatie op sportieffietsen.opdeheuvelrug.nl

Tips voor de mooiste fietsroutes voor recreanten op de Utrechtse Heuvelrug zijn te vinden op fietsen.opdeheuvelrug.nl en route.nl/heuvelrug. Volg ons op Facebook om mee te doen met de winacties.