Persbericht 1 oktober: Oktober wandelmaand op de Heuvelrug

Op de Heuvelrug is het heerlijk wandelen. Het najaar is dé perfecte periode om de regio al wandelend te verkennen. Het landschap verandert, de bladeren aan de bomen verkleuren en de kastelen, buitenplaatsen, musea en bezienswaardigheden zijn klaar om ontdekt te worden. Daarom staat wandelen in oktober centraal bij het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei

Oktober Wandelmaand
Oktober is wandelmaand en RBT Heuvelrug & Vallei speelt hierop in door on- en offline campagne te voeren in samenwerking met o.a. Route.nl en Routebureau Utrecht. Op de website wandelen.opdeheuvelrug.nl vind je de belangrijkste thema’s terug die het DNA van de Heuvelrug weergeven (natuur, Kastelen & Buitenplaatsen en stilte & schone lucht) met een greep uit de mooiste  routes met hierbij informatie en verhalen over de Utrechtse Heuvelrug. Van bezienswaardigheden, vergezichten en tips tot leuke wandelweetjes. Door samenwerking met ondernemers, gemeentes, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en provincie Utrecht is het mogelijk om extra aandacht te generen voor wandelen op de Heuvelrug in combinatie met leuke winacties. 

Voor in de agenda
Op de Heuvelrug vind je ook veel verschillende wandelevenementen voor jong en oud, perfect om je hoofd lekker leeg te maken. Ga op pad met een gids of boswachter en ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of ga met je (klein)kinderen op paddenstoelenexcursie. Bij elke stap die je zet geniet je van uitgestrekte natuurgebieden, heerlijke wandelpaden om te (ver)dwalen, karakteristieke en historische dorpen en prachtige kastelen en buitenplaatsen. Kijk op wandelen.opdeheuvelrug.nl voor alle activiteiten en/of volg op de Heuvelrug via Facebook @opdeheuvelrug en Instagram @opdeheuvelrug.nl.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
In oktober bestaat Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug 15 jaar en dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan. De herfstvakantie (20 t/m 28 oktober) staat in het teken van de Beleefweek. Tijdens deze beleefweek zijn er volop activiteiten voor jong en oud om te ervaren wat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zo uniek maakt.  Kijk op np-utrechtseheuvelrug.nl/wijzijn15 voor alle activiteiten.