Persbericht 15 juni: Koninklijke Horeca Nederland, Provincie Utrecht en gemeente Utrechtse Heuvelrug starten gezamenlijk project

Samen werken aan toegankelijke horeca en toerisme

Gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat vanaf de zomer met de provincie, Koninklijke Horeca Nederland en het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei werken aan  een betere bewustwording van ondernemers over de kansen die toegankelijk ondernemen hen kan bieden. De gemeente wil graag een gastvrije gemeente zijn voor iedereen, bewoners en bezoekers met of zonder een beperking. Dit is interessant voor de toeristische markt omdat het een forse omzetstijging kan opleveren. Door de toegankelijkheid van organisaties (horeca, recreatiebedrijven etc) te verbeteren is een zorgeloos bezoek voor iedereen mogelijk.
De Utrechtse Heuvelrug staat bekend als aantrekkelijke locatie voor recreatie, toerisme en horeca door de rijke diversiteit aan groen, natuur, landhuizen en cultuur. Per jaar ontvangt de gemeente Utrechtse Heuvelrug vele bezoekers die hier hun vakantie of vrije tijd doorbrengen.

Het doel van het gezamenlijk project is het vormen van een kopgroep van ondernemers om ervaring te laten opdoen met het werken aan toegankelijkheid en kennis te delen. Door deze ervaring krijgen ondernemers kennis hoe kleine aanpassingen hun toegankelijkheid sterk kan verbeteren. Daarnaast richt het project zich op de communicatie over dit onderwerp naar inwoners en bezoekers. Zij moeten een goed beeld krijgen van het toegankelijke aanbod. 

Wethouder Hans Waaldijk inclusief beleid: “We zijn blij met de subsidie van de provincie voor dit project. Het geeft kansen om door het verbeteren van de toegankelijkheid ook onze gastvrijheid te verhogen”.

Itje Verhagen (manager Zonheuvel) vult daarop aan: “Op aanwijzing van ervaringsdeskundigen kon ik met kleine aanpassingen al grote stappen zetten in een betere toegankelijkheid van ons bedrijf. Dat inspireert!”