Persbericht 15 oktober: Vier de herfstvakantie buiten tijdens de Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Op zaterdag 20 oktober gaat de allereerste Beleefweek van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug van start. Tijdens de Beleefweek worden er in het hele Nationaal Park activiteiten georganiseerd en kunnen jong tot oud, op een actieve manier kennismaken met de rijke natuur en historie van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De Beleefweek staat geheel in het teken van de 15e verjaardag van het Nationaal Park en duurt de hele herfstvakantie! (20 t/m 28 oktober)

Op zaterdag 20 oktober trappen we om 13.30 uur bij de schaapskooi op landgoed Heidestein in Zeist officieel af, samen met zoveel mogelijk kinderen en hun (groot)ouders. De wethouder van de gemeente Zeist, Sander Jansen, en de voorzitter van het Nationaal Park, Janine Caalders, hebben daar 15 gebeurtenissen uit 150.000 jaar Utrechtse Heuvelrug verstopt, en samen met alle kinderen speuren we ze op en maken we het verhaal van het gebied weer compleet!

Activiteiten
Tijdens de Beleefweek kun je speuren naar sporen uit de ijstijd, ga je met herders schapenhoeden op de heide, ontdek je kasteel Amerongen in het donker met een zaklampentocht, volg je leuke workshops op de herfstmarkt, ontdek je met een gids de mooiste paddenstoelen, rijd je het mooiste tankparcours van Europa in een echte minitank, kom je tot rust tijdens een mindfulness-wandeling, ervaar je een ware smaaksensatie op landgoed Zuylestein en nog veel meer...

Dankzij de actieve inbreng en medewerking van een groot aantal gastheren, ondernemers, landgoedeigenaren, terrein beherende organisaties, vrijwilligers, Provincie Utrecht en IVN Natuureducatie en het Regionaal Bureau Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei belooft het een onvergetelijke week te worden.

Het complete programma met meer dan 30 activiteiten is te vinden op www.np-utrechtseheuvelrug.nl/wijzijn15. De officiële opening op zaterdag 20 oktober bijwonen? Bij de ingang van landgoed Heidestein in Zeist, aan het einde van de Prinses Margrietlaan, is er mogelijkheid om te parkeren. Volg vanaf daar de bordjes ‘Schaapskooi’.   

Over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
De Utrechtse Heuvelrug is het op één na grootste bosgebied van Nederland. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bestaat uit circa 20.000 hectare aaneengesloten natuurgebied, met afwisselend loof- en naaldbossen, heidevelden, waardevol cultuurlandschap, uitgestrekte weiden, 106 landgoederen en buitenplaatsen en cultureel erfgoed. Het zuidelijk deel van de Heuvelrug, (ca. 10.000 hectare), vormt sinds 2003 het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: één van de drie meest bekende Nationale Parken van Nederland. Het Nationaal Park is goed voor ca. 17 miljoen fiets- en wandeltochten per jaar en 14.000 voltijds banen in recreatie en toerisme.  

Kijk voor meer informatie over 15 jaar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op: www.np-utrechtseheuvelrug.nl