Persbericht 26 april: Lancering campagne Kastelen & Buitenplaatsen

Succesvolle lancering campagne Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen bij Slot Zeist

Op dinsdag 24 april jl. is de campagne Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen officieel gelanceerd bij Slot Zeist , één van de deelnemende locaties aan de campagne. Tijdens de lancering is het eerste exemplaar van het paspoort ‘Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen’ overhandigd aan Sander Jansen, wethouder van gemeente Zeist.

Interactief programma
Na het officiële gedeelte waarin diverse presentaties zijn gegeven, hebben alle deelnemers het paspoort ontvangen. Met het paspoort in de hand is een groepsfoto op het bordes van Slot Zeist gemaakt. De dag is afgesloten met een netwerkborrel waarbij de deelnemers nader kennis konden maken en plannen met elkaar konden delen.

Samenwerking

RBT Heuvelrug & Vallei heeft in opdracht van de provincie Utrecht, en in nauwe samenwerking met NBTC Holland Marketing, Utrecht Marketing, VVV Kromme Rijnstreek, Citymarketing Amersfoort, Woerden Marketing, VVV Gooi & Vecht en Vrijstad Vianen deze campagne vormgegeven. Door deze brede samenwerking kan de campagne zowel voor de Nederlandse als de internationale markt worden ingezet.

Arno Ruis, projectleider Kastelen & Buitenplaatsen bij NBTC Holland Marketing: 'NBTC ziet kastelen en buitenplaatsen als een kansrijk thema om Duitsers en Vlamingen buiten de gebaande paden te laten treden en het andere Nederland te laten ontdekken. In de samenwerking met RBT Heuvelrug werken we aanvullend en versterkend, zowel voor het interesseren van pers om artikelen te publiceren, het delen van content (bijvoorbeeld met gezamenlijk gebruik van dronebeelden) als met de campagne uitingen. De regio Utrecht is hiermee voor ons een actieve en gewaardeerde kastelenpartner'.

Beroemde bewoners en gasten

De campagne met als hoofdthema ‘beroemde bewoners’, wordt on- en offline geprofileerd, onder andere op de nieuwe website www.visitutrechtregion.com/kastelen, via de websites van de toeristische marketingorganisaties in de provincie Utrecht en via social media en nieuwsbrieven. Naast het paspoort is er ook een z-card waarmee bezoekers op pad kunnen langs de diverse locaties en de unieke verhalen van de beroemde bewoners kunnen ontdekken in de regio Utrecht.