Persbericht 26 november: Winters genieten op de Heuvelrug

Winteractiviteiten Utrechtse Heuvelrug gebundeld

Op 1 december start de vierde editie van ‘Winter op de Heuvelrug’, een bundeling van alle winterse activiteiten op de Utrechtse Heuvelrug. Bewoners en bezoekers kunnen tijdens Winter op de Heuvelrug genieten van een breed aanbod van winterse evenementen en activiteiten: van gezellige kerstmarkten tot frisse winterwandelingen en van culinair winters genieten tot culturele uitjes waar je warm van wordt. De campagne is een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei in samenwerking met tientallen lokale partners.  

Voor ieder wat wils
Winter op de Heuvelrug kent een breed aanbod, van 1 december tot en met 6 januari zijn er vele activiteiten en evenementen voor jong en oud. “Denk aan wandelen, winterfairs, museumbezoek, kerstshoppen, schaatsen of gewoon lekker uit eten” licht Nasera Elfring van RBT Heuvelrug & Vallei toe. “Ook de kastelen en buitenplaatsen maken onderdeel uit van het aanbod, en bezoekers kunnen volop genieten van de winterse natuur. Bijvoorbeeld tijdens de winterwandeling rondom Kasteel Renswoude of de Keizerlijke Kerst bij Kasteel Amerongen, langs de kerststallenroute in Baarn of op de unieke klompenpaden.”

Wereldse winteractiviteiten
Ook de grote publieksattracties in de regio zijn van de partij. “Ouwehands Dierenpark (Rhenen) staat tot en met 6 januari in het teken van China Light Festival: metershoge lichtkunstwerken die het dierenpark omtoveren tot een winters lichtfeest voor jong en oud. Winters genieten kan ook in diverse plaatsen zoals in het Anton Pieck Winterdorp in Soest, tijdens Veenendaal On Ice, en Winter Wonderland in Zeist. En er zijn mooie concerten en optredens zoals bij Theater de Speeldoos in Baarn.” Het volledige programma van Winter op de Heuvelrug is te vinden op www.winter.opdeheuvelrug.nl. Naast de website is er ook een speciale flyer verkrijgbaar via de deelnemende organisaties en bij alle VVV informatiepunten in de regio. Via social media en de regionale pers worden activiteiten uit de programmering extra gepromoot.

Heuvelrug Adventskalender
Nieuw dit jaar is de online Heuvelrug Adventskalender. Van 1 tot en met 24 december kunnen bezoekers aan de website elke dag een vakje van de kalender openmaken. Achter elk vakje vinden zij een mooie winactie of een leuke tip voor een evenement of activiteit. Samen met diverse partners waaronder Winter Wonderland Zeist, Hilton Royal Parc Soestduinen en B&B Klein Groenbergen is de kalender gevuld. De kalender is te vinden via www.winter.opdeheuvelrug.nl.