Persbericht 31 mei: Virtuele roadshow brengt het rustgevende groen naar de stad

Midden op het drukke Vredenburg, Utrecht Science Park of de Amersfoortse Varkensmarkt even genieten van de natuur? Dat kan in mei en juni tijdens de virtuele roadshow. Via een virtual reality experience ervaar je zelf hoe het voelt om te wandelen of fietsen in één van de vele stille, schone en groene buitengebieden die de provincie Utrecht rijk is. Heb je daarna de smaak te pakken? Vanuit Utrecht Centraal of Amersfoort CS sta je binnen een half uur midden in de bossen, de plassen of het weidegebied van de provincie Utrecht, waar je jezelf weer even helemaal op kunt laden. 

Roadshow
Via de VR Experience kunnen drukke stadsbewoners zoals studenten, jonge gezinnen en young professionals kennismaken met de prachtige natuur die de provincie te bieden heeft. Zij leven en werken dagelijks in een stedelijke omgeving vol geluid, relatief ongezonde lucht en met een volle agenda. Gelukkig is de natuur vlakbij in de vorm van een van de vele stille, schone en groene buitengebieden van de provincie Utrecht. En het mooie is: die zijn gratis, dichtbij en altijd open! Vanuit Utrecht Centraal of Amersfoort CS sta je immers binnen een half uur midden in de bossen, de plassen of het weidegebied. Daar ervaar je de stilte en de frisse lucht en laad je jezelf weer helemaal op. Wat voor effect dat op je heeft kun je alleen ervaren als je er echt bent maar de VR experience geeft je een voorproefje waardoor je vast de smaak te pakken krijgt.

Data
De roadshow met VR experience staat op de volgende plekken:
31 mei in Utrecht op het Vredenburg van 14.00-19.00 uur
29 juni in Amersfoort op de Varkensmarkt van 13.00-18.00 uur
Juni Utrecht Science Park (Uithof), exacte datum volgt.  

Laad jezelf op in de natuur! De deur staat altijd open...
De buitengebieden van de provincie Utrecht kennen talrijke heerlijk rustige wandelplekken en prachtige fietsroutes. De stilste en schoonste wandel- en fietsroutes, plus nog veel meer informatie, vind je op opladenindenatuur.nu. De roadshow en campagne is een initiatief van de provincie Utrecht in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei om bewoners en bezoekers bewust te maken van wat de (stille en relatief schone) natuur met je doet. Je komt de buitengebieden niet alleen tegen op de website opladenindenatuur.nu en in folders maar ook in de rust en stilte van het kleinste kamertje. In juni kom je onze campagneposters namelijk tegen op de toiletten van maar liefst 75 horecalocaties in Utrecht en Amersfoort. Zien we je snel buiten?