Persbericht 6 november: Vernieuwde website voor zakelijk toerisme op de Heuvelrug

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei wil de activiteiten op het gebied van zakelijk toerisme de komende jaren uitbreiden. Een belangrijke stap hierin is de vernieuwde website zakelijk.opdeheuvelrug.nl.

“Met een jaarlijkse toegevoegde waarde van 674 miljoen euro en werkgelegenheid voor zo’n 20.000 mensen zijn recreatie en toerisme ontzettend belangrijk voor de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Zakelijk toerisme is hierbij jaarlijks goed voor circa 40% van toegevoegde waarde en werkgelegenheid,” aldus Laura van de Rijke (coördinator campagne Zakelijk op de Heuvelrug).  

Venuefinder
De website zakelijk.opdeheuvelrug.nl is in dezelfde stijl vormgegeven als de moedersite opdeheuvelrug.nl, maar met een eigen menustructuur en eigen URL heeft het een zelfstandig karakter gekregen. De meertalige website zakelijk.opdeheuvelrug.nl laat direct de veelzijdigheid van de regio zien  en de diversiteit van de zakelijke locaties. Daarnaast is er een Venuefinder aan toegevoegd waardoor het nog makkelijker wordt om de juiste locatie voor een evenement te vinden. Bezoekers kunnen filteren op locatie, aantal personen en indeling. Dit zorgt ervoor dat zakelijke bezoekers direct actueel en relevant aanbod vinden van zakelijke locaties passend bij hun wensen. Deze verbeteringen moeten leiden tot betere vindbaarheid en zichtbaarheid en dus meer bezoekers. Inmiddels hebben 27 locaties zich aangesloten bij de campagne Zakelijk op de Heuvelrug. Het doel van deze campagne is om de Heuvelrug als zakelijke destinatie te laden waarbij zakendoen en ontspannen natuurlijk samenkomen.

Waarom zaken doen op de Heuvelrug?
De Heuvelrug is het decor van unieke en inspirerende locaties waar jaarlijks talloze (meerdaagse) congressen, conferenties, trainingen en overige zakelijke bijeenkomsten plaatsvinden. Duurzaam, gastvrij en van hoge kwaliteit. Bovendien prima bereikbaar met OV en de auto, die veelal gewoon gratis kan worden geparkeerd. De locaties zijn gelegen in een bosrijke omgeving en bieden een groot scala aan uitdagende outdoor mogelijkheden. Kortom de perfecte uitvalsbasis voor zakelijke evenementen.