Persbericht 8 maart: Succesvolle Fiets en Wandelbeurs voor de Heuvelrug

Op de Fiets en Wandelbeurs van 2 – 4 maart jl. in de Jaarbeurs Utrecht hebben ruim 41.000 bezoekers hun sportieve hart op kunnen halen. Vele Nederlandse en buitenlandse toeristische bestemmingen waren aanwezig, waaronder ook de Heuvelrug met een gezamelijke stand met Utrecht Region en het routebureau. 

Diversiteit van de Heuvelrug
De Heuvelrug is door zijn diversiteit een ideale bestemming om te fietsen en te wandelen. Dit bleek ook uit het aantal bezoekers die speciaal op zoek waren naar mooie fiets en/of wandelroutes op de Heuvelrug. Langs uitgestrekte velden, door indrukwekkende bossen ontdek je de grootse natuur. Maar ook de aanwezigheid van de vele kastelen en buitenplaatsen en de centrale ligging zorgen ervoor dat fervente wandelaars en fietsers graag naar de Heuvelrug komen. 

Ruime keuze
Om het de bezoekers te vergemakkelijken waren de verschillende folders, routes en algemene informatie van de Heuvelrug gebundeld, zodat ze direct alle informatie konden mee nemen. Ook de verwijzing naar de websites, fietsen.opdeheuvelrug.nl en wandelen.opdeheuvelrug.nl, gaan de liefhebbers helpen bij het plannen van hun wandelingen en fietsuitjes op de Heuvelrug.

Grenzen loslaten
Een toerist ziet geen gemeentegrenzen. Een toerist die de Heuvelrug bezoekt is interessant voor de hele regio. City- en regiomarketingorganisaties in regio Utrecht, waaronder Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei, hebben daarom een gezamenlijke toeristische regiomarketingstrategie ontwikkeld voor ‘Utrecht Region’ (van Bunschoten tot aan Leerdam en van Woerden tot aan Amersfoort/Woudenberg). Daarbij wordt de regio in het geheel als één toeristische bestemming gepositioneerd. Het doel is nieuwe bezoekers aantrekken en bezoekers die al in de regio zijn spreiden door de regio.

Laad jezelf op in de natuur
De provincie Utrecht is rijk aan stille en schone buitengebieden. In deze omgeving zijn fietsen en wandelen nog gezonder. Tijdens de fiets-en wandelbeurs zijn de eerste fiets-wandelroutes gelanceerd d.m.v een inspiratiefolder en de website opladenindenatuur.nu waar de bezoeker tal van stille en schone buitengebieden kan ontdekken. Dit is mede mogelijk gemaakt en geïniteerd door de provincie. Zij werken samen met hun partners aan een gezonde leefomgeving waarvan de basis wordt gevormd door het prachtige groene buitengebied.