Persbericht 3 oktober

Wandeling zonder drempels op de Heuvelrug

Voor bijna 20 procent van de Nederlanders is het niet vanzelfsprekend om hun vrije tijd te besteden met dingen die ze zelf willen doen. Lang niet alle musea, horeca, attractieparken, sportclubs en natuurgebieden zijn voor iedereen toegankelijk. De Week van de Toegankelijkheid (7 t/m 11 oktober) staat daarom het teken van toegankelijk recreëren en doen wat je zelf wilt. Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei en gemeente Utrechtse Heuvelrug vinden het belangrijk om samen met andere organisaties te werken aan het verbeteren van toegankelijkheid, zodat inwoners en bezoekers mét en zonder beperking vanzelfsprekend mee kunnen doen. Op vrijdag 11 oktober is iedereen daarom van harte welkom om een natuur zonder drempels te ervaren tijdens de wandeling 'Rondje Helenaheuvel' in de Kaapse Bossen.

NATUUR ZONDER DREMPELS
In de Week van de Toegankelijkheid besteden diverse partijen op de Heuvelrug aandacht aan het thema 'toegankelijk recreëren en doen wat je zelf wilt'. De partijen zetten zich onder andere in voor een natuur zonder drempels. Boswachters, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, gemeente Utrechtse Heuvelrug en RBT Heuvelrug & Vallei zijn van mening dat natuur toegankelijk moet zijn voor iedereen. Ook voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of als je slechtziend bent. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben daarom wandelroutes aangepakt, zodat je zonder obstakels van de natuur kunt genieten. In de Week van de Toegankelijkheid worden hier wandelingen en activiteiten georganiseerd.

VRIJDAG 11 OKTOBER: RONDJE HELENAHEUVEL
Op vrijdag 11 oktober is iedereen welkom om mee te wandelen door de Kaapse Bossen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De wandelroute 'Rondje Helenaheuvel' gaat over een halfverhard pad zonder drempels. Dat maakt de route ook goed begaanbaar voor rolstoelen, wandelwagens en buggy's. De route is een prachtig voorbeeld van een toegankelijke natuur.

PROGRAMMA
14:00 uur: Verzamelen op vertrekpunt.
14:15 uur: Welkomst woord
14:30 uur: Wandeling 'Rondje Helenaheuvel'
15:30 uur: Terug bij Chalet Helenaheuvel
* Vertrekpunt: Chalet Helenaheuvel 

AANMELDEN
Wilt u meewandelen op 11 oktober? U kunt zich hier aanmelden.

ORGANISATIE
Deze wandeltocht wordt u aangeboden door Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Natuurmonumenten & RBT Heuvelrug & Vallei. Voor meer informatie over een toegankelijk Heuvelrug kunt u kijken op www.toegankelijkheuvelrug.nl