Persbericht 1 oktober:

Oktober wandelmaand op de Heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug is het heerlijk wandelen. Het najaar is dé perfecte periode om de regio al wandelend te verkennen. Het landschap verandert, de bladeren aan de bomen verkleuren en de kastelen, buitenplaatsen, musea en bezienswaardigheden zijn klaar om ontdekt te worden. Daarom staat wandelen in oktober centraal bij het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei

Oktober Wandelmaand
Oktober is wandelmaand en RBT Heuvelrug & Vallei speelt hierop in door on- en offline campagne te voeren waarbij wandelen in de spotlight staat. Op de website wandelen.opdeheuvelrug.nl vind je de belangrijkste thema’s terug die het DNA van de Heuvelrug weergeven (natuur, Kastelen & Buitenplaatsen en stilte & schone lucht) met een greep uit de mooiste routes met hierbij informatie en verhalen over de Utrechtse Heuvelrug. Van bezienswaardigheden, vergezichten en tips tot leuke wandelweetjes. Door samenwerking met ondernemers, gemeentes, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Routebureau Utrecht en provincie Utrecht is het mogelijk om extra aandacht te generen voor wandelen op de Heuvelrug in combinatie met leuke winacties. 

Voor in de agenda
Op de Heuvelrug vind je veel verschillende wandelevenementen voor jong en oud, perfect om je hoofd lekker leeg te maken. Ga op pad met een gids of boswachter en ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug of ga met je (klein)kinderen op paddenstoelenexcursie. Bij elke stap die je zet geniet je van uitgestrekte natuurgebieden, heerlijke wandelpaden om te (ver)dwalen, karakteristieke en historische dorpen en prachtige kastelen en buitenplaatsen. Kijk op wandelen.opdeheuvelrug.nl voor alle activiteiten en/of volg op de Heuvelrug via Facebook @opdeheuvelrug en Instagram @opdeheuvelrug.nl.

Wandelen zonder drempels
Van 7 t/m 11 oktober is het de week van de toegankelijkheid. Tijdens deze week besteden diverse partijen op de Heuvelrug aandacht aan het thema 'toegankelijk recreëren en doen wat je zelf wilt'. De partijen zetten zich samen in voor een natuur zonder drempels. Zo zijn er toegankelijke wandelroutes en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Kijk op toegankelijkheuvelrug.nl voor meer informatie.

Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
De herfstvakantie (19 t/m 27 oktober) staat, net als vorig jaar, in het teken van de Beleefweek. Tijdens deze beleefweek zijn er volop activiteiten voor jong en oud om te ervaren wat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zo uniek maakt. Kijk op np-utrechtseheuvelrug.nl/beleefweek2019 voor alle activiteiten.